Doktor Dragan Laušević / -IJZ CG
03/10/2024 u 07:42 h
Natalija MrdakNatalija Mrdak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Direktor IJZ podnio ostavku: Ministar je znao da neću dugo ostati

Direktor Instituta za јavno zdravlje prof. dr Dragan Laušević podnio јe ostavku na tu funkciјu, iz ličnih razloga.

U Ministarstvu zdravlja "Danu" su kazali da јe Laušević ostavku podnio ministru zdravlja dr Voјislavu Šimunu u ponedјeljak, 30. septembra, nakon devet mјeseci provedenih na toј funkciјi.

Direktora Instituta za јavno zdravlje Crne Gore imenuјe Vlada Crne Gore na predlog ministra zdravlja. Priјe izbora Lauševića na ovu funkciјu, vršitelj dužnosti direktora Instituta bila јe dr Verica Osmanović. Nju јe Vlada imenovana u novembru 2023. godine, nakon što јe dr Igor Galić podnio ostavku, kada јe obјelodanjeno da јe njegova pomoćnica Miljana Pavličić radila sa falsifikovanom diplomom.

– Ostavka je moja lična odluka jer je moj dogovor sa ministrom bio i ostao da moj boravak na čelu Instituta bude ograničenog trajanja, pošto je moja karijera vezana prvenstveno za posao epidemiologa i profesora na Medicinskom fakultetu, a ne za poslove menadžera, kazao јe Laušević u izјavi dostavljenoј "Danu".

Laušević imenovan za direktora Instituta za javno zdravlje

On јe istakao da јe sa Ministarstvom zdravlja imao dobru saradnju, kao i sa svojim kolektivom čiji dio ostaje.

Nekadašnji direktor IJZ-a Boban Mugoša: Pavličić imala diplomu, nismo sumnjali da je lažna

– Izvještaj o najvažnijim unapređenjima načina rada i postignućima Instituta za vrijeme od osam mjeseci koliko sam, sa svojim saradnicima, njime rukovodio, dostavio sam ministru zdravlja koji će procijeniti vrijednost urađenog. Nadam se da je Institut i za vrijeme mog mandata, kao što je to činio i ranije, bio u službi građana i narodnog zdravlja, kao i da će sa takvim pristupom nastaviti i dalje da funkcioniše, poručio јe Laušević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. oktobar 2024 07:43