Спорни печат НП ”Скадарско језеро” / -Портал Дан
23/10/2021 u 10:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Директорица ЈПНПЦГ Кљајевић прикрива фалсификовање службеног печата

Кљајевић је обећала да ће поступити по пријави ургентно и по закону и истовремено у разговору нагласила да о овом случају ником ништа не помиње, каже контролор НП "Скадарско језеро" Дукић

Надзорници Националог парка „Скадарско језеро“ 16. септембра добили су информацију од игумана Манастира Ком, који се назали у простору националног парка, да се у просторијама манастира налази службени печат Националног парка „Скадарско језеро“, сазнаје Портал Дан.

image

Спорни печат НП "Скадарско језеро"

-Портал Дан

Наиме, ово није била прва пријава коју је настојник Манастира Ком упућивао надлежнима у ЈПНПЦГ. Наведеног датума надзорници НП Скадарско језеро били су код настојника манастира који им је саопштио да је печат службе заборавио или намјерно оставио бивши шеф Службе заштите НП „Скадарско језеро“ Дражен Ивановић.

image

Службена забиљешка

-Портал Дан

– Више пута игуман манастира нас је позивао да треба да се видимо и да нам преда нешто што је у власништву Националног парка. У току разговора сазнали смо да је бивши шеф Службе заштите НП „Скадарско језеро“ Дражен Ивановић, приликом једне од честих посјета крајем 2020. или почетком 2021. године, у манастиру заборавио или намјерно оставио службени печат НП „Скадарско језеро“ – наводи контролор Службе заштите Предраг Дукић.

image

Спорни печат НП "Скадарско језеро"

-Портал Дан

Надзорници су од оца Филипа тражили да им покаже доказ, односно печат, што је он и учинио, након чега су, ради службене забиљешке, фотографисали предмет у власништву Паркова.

– Игуман нам је саопштио да ће печат предати уз присуство неког од руководилаца ЈПНПЦГ или било ког службеног органа из тужилаштва или полиције, како се печат не би злоупотријебио – наводе надзорници Службе заштите.

image

Јелена Кљајевић

-ДНП ЦГ

Након сачињене и заведене службене забиљешке, број 03 – 2787, надлежни контролор Дукић је обавијестио директорицу ЈПНПЦГ Јелену Кљајевић која га је позвала на разговор.

– Обавијестио сам директорицу Кљајевић да се ради о печату НП „Скадарско језеро“ и да се, у суштини, ради о фалсификованом печату и незаконитом поступању са њим од стране запосленог наше установе, бившем шефу Службе заштите Дражену Ивановићу – каже контролор Дукић.

​Отпуштен због малверзација, у службу га вратила Марина Јочић

Како сазнаје Портал Дан, Дражен Ивановић је добио отказ од претходне гарнитуре у ЈПНПЦГ, док је на њеном челу био Елвир Клица.

Како сазнајемо, разлог за отпуштање Ивановића био је злоупотреба службених овлашћења и службеног положаја, као и индиције које указују на корупцију и организовани криминал.

Након смјене у ЈПНЦЦГ, односно доласком нове управе и менаџмента, на чијем је челу одбора директора била сад већ смијењена Марина Јочић, Ивановић је враћен у службу на мјесто шефа Службе заштите у НП „Скадарско језеро“.

Након поновног откривања разних малверзација, лице је ражаловано и пребачено у Службу за амбијенталну хигијену, док директорица Јелена Кљајевић и бивша предсједница УО Јочић неће да признају своју грешку и за чији рачун су га вратиле у службу. Лице које је открило Ивановићеве малверзације „награђено“ је, умјесто унапређењем, не продужавањем уговора о раду и заташкавањем случаја.

Кљајевић је тада обећала да ће поступити по пријави ургентно и по закону и истовремено у разговору нагласила да о овом случају ником ништа не помиње, каже Дукић.

– Истичем веома важну ситуацију дијела разговора са  директорицом Кљајевић у којем ми је она наредила да наведени догађај који је презентован у службеној забиљешци случајно ником не помињем, поготово не директору НП „Скадарско језеро“ Александру Булатовићу – наводи Дукић.

image

Службена забиљешка

-Портал Дан

Како директорица ЈПНПЦГ до 15. октобра није предузела никакве радње по овом дјелу, контролор НП је то схватио као заташкавање, о чему је званично обавијестио и Булатовића и надлежне органе.

Како сазнаје Портал Дан, случај је предат надлежном Основном тужилаштву у Подгорици, а предмет, заведен под бројем 414, задужила је основни тужилац Сузана Шишевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 22:01