Sa sastanka / - KCCG
25/04/2024 u 16:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Do sada izvršene transplantacije za 20 crnogorskih pacijenata na Klinici Acibadem

Ekspertski tim hirurga za transplantaciju jetre prof. dr Remzi Emiroğlu i prof. dr Tonguc Utku Yilmaz i pedijatrica-gastroenterohepatolog prof. dr Vildana Ertekin, boravili su u jednodnevnoj radnoj posjeti Institutu za bolesti djece (IBD) Kliničkog centra Crne Gore.

Kako navode iz KCCG, o referencama profesora Emiroğlu najbolje govori činjenica da ga u Turskoj zovu “hirurg sa magičnim prstima“.

- U Klinici Acibadem do sada je transplantirano 20 crnogorskih pacijenata od kojih je osmoro dječijeg uzrasta od toga četvoro u prvoj godini života, saopšteno je iz KCCG.

Prof. dr Vildana Ertekin je sa pedijatricom-gastroenterohepatološkinjom IBD-a dr Dušankom Novosel obavila kontrolu desetoro djece, osmoro transplantiranih i dvoje potencijalnih kandidata za transplantaciju koja su na praćenju jer imaju oboljenja jetre.

Ljekare je primio direktor KCCG-a dr Aleksandar Radović sa saradnicima, dr Veliborom Majićem, direktorom IBD-a, dr Dušankom Novosel i dr Aleksandrom Kujovićem, specijalistom opšte i supspecijalistom abdominalne hirurgije Hirurške klinike.

Novi menadžment KCCG zatražio od DRI: Revizori da češljaju tendere i sudske troškove

Dr Radović se zahvalio turskim kolegama na dosadašnjoj uspješnoj i visokoprofesionalnoj saradnji na zadovoljstvo prije svega, crnogorskih osiguranika, naglašavajući da ima prostora za dalje unapređenje.

Prof. dr Emiroğlu i njegove turske kolege su, između ostalog, naglasili odličnu saradnju sa crnogorskim ljekarima posebno ističući da pacijenti „dolaze perfektno pripremljeni“ u njihovu ustanovu kao i njihovo odlično postoperativno praćenje u Crnoj Gori.

- U cilju daljeg unapređenja saradnje dogovorena je višemjesečna edukacija naših mlađih ljekara u nihovom Centru za pretransplanatcionu pripremu i posttransplantacionom vođenju naših najmladjih pacijenta, navodi KCCG.

U cilju unapređenja dalje saradnja, a sve u interesu obezbjeđivanja najbolje zdravstvene zaštite crnogorskim osiguranicima, menadžent KCCG prihvatio je poziv Remziji da u narednom periodu posjeti Kliniku Acibadem.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 13:30