Дом здравља Подгорица / - Редакција
17/03/2022 u 11:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дом здравља: Тимови опште медицине враћени у редован процес рада

У тој установи сматрају да ће таквим приступом и реорганизацијом смањити чекање, успоставити директну комуникацију са пацијентима и подићи ниво здравствене услуге на нови степен

Тимови опште, односно породичне медицине, враћени су у редован процес рада, како је и пројектовано реформом примарне здравствене заштите из 2005. године, саопштено је из Дома здравља (ДЗ) Подгорица.

Из ДЗ су појаснили да то значи да изабрани доктор за одрасле и медицинска сестра или техничар, који је у тиму са доктором, имају посебно задужење директне комуникације са својим пацијентима путем мобилног телефона.

- На овај начин враћамо примарну здравствену заштиту и доступност љекара грађанима, јер ће имати могућност да са својим љекарима и техничарима или сестрама у директној комуникацији договоре прегледе, посјете установи, терапију за хроничне болеснике *- казали су из ДЗ.

У тој установи сматрају да ће таквим приступом и реорганизацијом смањити чекање, успоставити директну комуникацију са пацијентима и подићи ниво здравствене услуге на нови степен.

- Грађани могу на сајту ДЗ Подгорица и на свим пунктовима ДЗ наћи бројеве телефона својих изабраних љекара и медицинских сестара или техничара у тиму изабраних доктора - каже се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 08:26