azbezetne čestice u Beranama / - FOTO: DPS
26/08/2023 u 19:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS: Građani Berana udišu azbestne čestice koje izazivaju kancer, nadležni hitno da reaguju

Nažalost, kao i kod mnogih drugih problema lokalna vlast "snom mrtvijem spava"

Iako je beranska vlast upoznata sa problemom azbestnog otpada, a o tome su izvijestili i pojedini mediji, građani naše opštine su i dalje izloženi opasnosti, od ove, veoma toksične i po ljudsko zdravlje opasne materije, poručili su iz Opštinskog odbora DPS Berane.

Nažalost, kao i kod mnogih drugih problema lokalna vlast "snom mrtvijem spava", dodaju iz DPS-a.

- Želimo još jednom da pokažemo odgovoran odnos prema zdravlju naših građana. Podsjećanja radi, nauka je nedvosmisleno dokazala da azbestne čestice izazivaju rak i fibrozu pluća. Zar su naši građani zaslužili da u samom centru grada imaju takav izvor opasnosti?! Možda neupućenima, ili nedobronamjernima sve ovo ne izgleda tako dramatično, ali činjenica da se paljenjem azbestnog materijala oslobađaju čestice koje ako se udišu mogu da izazovu ozbiljne i trajne posljedice po naše zdravlje, nikom nije prijatna. Te posljedice neće biti vidljive odmah, ali će nažalost i sigurno biti prisutne. Zabrinjava inertnost nadležnih inspekcijskih organa a čudi i ravnodušnost mnogih građana prema ovom problemu - 

Opštinski odbor DPS Berane poziva još jednom sve nadležne institucije da preduzmu odgovarajuće mjere i radnje kako bi se ovaj problem riješio, a mi konačno udisali čist vazduh. Kao građani, bar toliko smo zaslužili.

Opštinski odbor DPS Berane

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 16:04