foto: ana ostojić - dan / - FOTO: ANA OSTOJIć - DAN
14/08/2024 u 12:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Drvoprerađivači protestovali ispred Vlade, ministarstvo traži rješenje

Ispred Vlade Crne Gore održan je protest malih drvoprerađivača, koji traže poništavanje tendera Uprave za gazdovanje šumama i lovištima za redovnu sječuda, a traže i smjenu direktora Uprave Miloša Rajkovića.

Oni su tražili da se uzmu u obzir zahtjevi da se realizovani javni poziv Uprave za gazdovanje šumama i lovištima za redovnu sječu poništi, i organizuje novi koji će pravično vrednovati ponude i dati jednaku šansu svima za kupovinu sirovine. Sa njima je danas razgovarao državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Andrija Delić.

On je kazao da postoje naznake da bi problem mogao da bude riješen. Delić je saopštio i da je o zahtjevima drvoprerađivača razgovarao sa ministrom, koji je kako dodaje, poručio da će Vlada učiniti sve da oni ne ostanu bez sirovine.

Delić je poručio i da je čuvanje sjevera i ostanak ljudi na tom području jedan od prioriteta Vlade.

- Zato ćemo učiniti sve da sačuvamo sjever i svaku naznaku razvoja sjevera- kazao je Delić.

Malih drvoprerađivači su tražili da se uzmu u obzir zahtjevi da se realizovani javni poziv Uprave za gazdovanje šumama i lovištima za redovnu sječu poništi, i organizuje novi koji će pravično vrednovati ponude i dati jednaku šansu svima za kupovinu sirovine.

Oni su kazali da je tender aposlutno namješten i da imaju za to dokaze, a ostavku direktora Uprave, osim zbog toga, traže i zbog njegovih neodgovornih nastupa u javnosti i izjava, prenio je portal RTCG.

- Ovdje je danas oko 25 firmi iz Rožaja i oko 15 firmi iz Berana. Rajković sa tendera i šuma u izjavama prebacuje loptu na opasan teren nekakvog izmišljenog nacionalizma. To su čiste laži, kao sto su laži i da mu je neko prijetio - saopštili su ranije učesnici protesta.

Mali drvovpredađivači tvrde i da je direktor Uprave za šume viđen prije raspisivanja tendera u društvu nekih od velikih koncesionara za koje je tender namješten.

Drvoprerađivači najavili radikalnije mjere ukoliko se ne poništi tender Uprave za šume: Kamione će parkirati pred Vladu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 01:48