Горан Ђуровић / - фото: УРА
28/07/2021 u 08:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђуровић: Црна Гора сигурна дестинација

Само радом и трудом стиже се до резултата а Црна Гора има предиспозициjе за тако нешто, казао је Ђуровић

Црна Гора jе показала да уз квалитетну организациjу може да буде лидер у туризму у региону али и шире, казао jе данас потпредсjедник ГП УРА Горан Ђуровић.

Истиче да колоне туриста коjе се сливаjу ка нашем Приморjу и планинама говоре у прилог да они осjећаjу Црну Гору као сигурну дестинациjу и отворену за све.

Ђуровић указуjе и да jе садашња влада преузела власт у економски турбулентном периоду са лошим економским показатељима условљеним лошим одлукама претходне владе.

- У вриjеме корона кризе успjешно су се сачувале jавне финансиjе обезбjеђивањем кредита по релативно добрим каматним стопама а урађен jе и хеџинг кредита према кинескоj Ексим банци за аутопут помоћу коjег ће држава уштедjети око осам милиона еура на годишњем нивоу. То су све добре виjести и потези коjе треба похвалити. То jе и показатељ да Црна Гора има успjешну сарадњу са западним партнерима и доказ нашег приjатељског односа и њиховог повjерења према Црноj Гори. Упркос настоjањима неких субjеката друштва да те односе поремете, они су видимо конкретни и све утемељениjи - поручуjе Ђуровић.

Подсjећа да Црна Гора има безброj неискоришћених ресурса и потенциjала, али да jоj jе потребан добар и стручан менаџмент коjи ће те потенциjале искористити како би Црна Гора економски jачала.

„Само радом и трудом стиже се до резултата а Црна Гора има предиспозициjе за тако нешто. Потребно jе развоj базирати на одрживим основама и зеленоj економиjи. У том правцу добар jе брижљив однос нове владе према природним потенциjалима - мораториjум на изградњу нових мХЕ и раскид уговора гдjе jе то било могуће са минималном штетом за државу - наводи Ђуровић.

Оно што jе примjетно током туристичких сезона а заоставштина jе претходних влада, сматра Ђуровић, jесте лоша путна инфраструктура, коjа знатно отежава и сам долазак а и циркулациjу туриста широм земље.

- Стога се фокус у наредном периоду мора ставити на рjешавање овог горућег проблема - закључуjе Ђуровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 10:43