/ - фото: Министарство одбране
14/09/2021 u 19:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђуровић: Интероперабилност jединица Воjске Црне Горе темељ jаког одбрамбеног система

Начелник Генералштаба Воjске Црне Горе jе истакао да jе кључ борбене спремности Воjске константна провjера знања и вjештина у теренским условима

Начелник Генералштаба Воjске Црне Горе, бригадни генерал Милутин Ђуровић, обишао jе jединице Воjске Црне Горе коjе се налазе на реализациjи логоровања на подручjу Пљеваља и Пирлитора, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Ђуровић jе истакао да jе кључ борбене спремности Воjске константна провjера знања и вjештина у теренским условима.

– Интероперабилност jединица Воjске Црне Горе и њихово координисано дjеловање темељ су jаког одбрамбеног система – казао jе бригадни генерал.

Он jе нагласио да ће припадници 1.Пjешадиjског батаљона, Батаљона за борбену подршку, специjалности ХБРНО (хемиjско, биолошко, радиолошко, нуклеарна одбрана) и ЕОД (стручњаци за уклањање експлозивних средстава), као и представници других jединица на вjежби „Одлучан одговор 21“ од 17.септембра, кроз обуку према низу сценариjа приближних реалним ситуациjама, тестирати и унаприjедити своjу обученост и интероперабилност са садеjствуjућим jедницама, у току извршавања борбених и неборбених задатака.

Циклус вjежби „Одлучан одговор“ реализуjе се редовно jедном годишње.

Команде jединица су начелника Генералштаба упознале са стањем на терену, нагласивши да припадници успjешно извршаваjу све постављене задатке, закључује се у саопштењу Министарства одбране.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 16:16