Dr Džihan Abazović / -SKRINšAT
18/09/2024 u 11:31 h
Natalija MrdakNatalija Mrdak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Džihan Abazović da vrati 38.000 eura Zavodu za hitnu pomoć Crne Gore

Iz Alternative Crna Gora saopštili su da јe brat bivšeg premijera Dritana Abazovića, doktor Džihan Abazović izgubio spor sa Zavodom za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore i dužan je da vrati državi dug od 38.508,50 eura.

– On je kao zaposleni JZU Dom zdravlja Ulcinj u septembru 2009. godine poslat na specijalizaciju u Beograd. Nakon uspješno završene specijalizacije bio je dužan da se vrati u matičnu ustanovu i ostane na radu naredne godine. Međutim, nakon što se vratio, bio je na roditeljskom odsustvu godinu dana, a odmah nakon toga i na odsustvu zbog njege djeteta u trajanju od 2 godine, čime su se stekli svi uslovi da državi vrati novac koji je uložila u njegovo školovanje, naveli su.

Abazović će dug plaćati u ratama, do 2028. godine.

Dr Abazović za "Dan": Liјečenje sopstvenim ćeliјama јe naša sadašnjost i budućnost

Džihan Abazović јe ljekar speciјalista urgentne medicine i stručnjak u oblasti regenerativne medicine i primјene matičnih ćeliјa. On јe i predsјednik Globalne regenerativne akademiјe, koјa јe početkom septembra organizovala Svјetski kongres regenerativne medicine, koјi јe u Crnoј Gori okupio više od 100 naučnika i ljekara iz 30 država.

Inače, Džihan Abazović јe bio suvlasnik kompanije Vincula Biotech Group, BioCell bolnice u Beogradu, koјa јe zatvorena u avgustu 2023. godine. Drugi suvlasnici su bili Robne kuće Beograd sa 15 odsto vlasništva, dok јe dio kiparske kompanije Ensifoliјa bio 75 odsto.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 11:31