Ekipe iz Danilovgrada i Cetinja najbolje u pružanju prve pomoći / - FOTO: CRVENI KRST
23/06/2024 u 09:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ekipe iz Danilovgrada i Cetinja najbolje u pružanju prve pomoći

Ekipe opštinskih organizacija Crvenog krsta sa Cetinje i iz Danilovgrada osvojile su prva mjesta na državnom takmičenju u pružanju prve pomoći koje je organizovano u Kolašinu.

Iz Crvenog krsta Crne Gore (CKCG) su saopštili da je u takmičenju, koje su organizovali sa opštinskom organizacijom iz Kolašina, učestvovalo 15 ekipa podmlatka i omladine iz deset opština i Prijestonice.
U kategoriji podmlatka prvo mjesto osvojila je ekipa opštinske organizacije Crvenog krsta Danilovgrad, drugo ekipa prve pomoći Crvenog krsta iz Tivat, a treća je bila ekipa prve pomoći organizacije Crvenog krsta Kolašin.

U kategoriji omladine najbolje je bila ekipa Crvenog krsta Cetinje, drugo mjesto je osvojila ekipa prve pomoći Crvenog krsta Tivat, a treće mjesto ekipa Crvenog krsta Rožaje.

Predsjednik Opštine Kolašin, Petko Bakić, rekao je da je takmičenje prilika da se svi podsjete koliko je prva pomoć važna i nekad spasonosna, ukoliko se nađemo u pravo vrijeme na pravom mjestu.

- Takođe, ovo je svima nama i važna opomena da ne zaboravimo da će možda baš nama ili bližnjima nekad prva pomoć zatrebati i da je stoga, moramo što prije i savladati", istakao je Bakić.
Predsjednik kolašinskog Crvenog krsta, Milan Marković, rekao je da im je posebno drago da se ove godine takmičenje održava u Kolašinu.

- Prva pomoć, kao jedna od najvažnijih djelatnosti naše organizacije je veoma važna i nama u Kolašinu, te se stoga trudimo da kroz razne edukacije za djecu, obrazovne ustanove, građane, radne organizacije, podignemo nivo svijesti o važnosti prve pomoći i edukujemo ih kako bi, u slučaju potrebe, odreagovali na adekvatan način", rekao je Marković.

Borovinić Bojović: Pomoći ćemo humanu misiju Crvenog krsta

Predsjednik CKCG, Mitar Vučković, kazao je znanje prve pomoći spasava živote.

- Zbog toga i organizovanjem 49. državnog takmičenja, skrećemo pažnju javnostima da je neophodno poznavati, naučiti i kasnije, adekvatno primjenjivati prvu pomoć”, naveo je Vučković.
On je istakao da organizacija Crvenog krsta može pomoći u učenju pružanja prve pomoći organizovanjem edukativnih predavanja, obuka iz osnova prve pomoći, ali i onih naprednijih.
- Tako smo u protekloj godini, kroz pomenute obuke, predavanja, napredne kurseve, edukaciju za spasioce na vodi, djecu u obrazovnim ustanovama i obezbjeđivanje sportsko-rekreativnih događaja, preko osam hiljada pojedinaca upoznali sa osnovama prve pomoći, a planiramo da u ovoj godini ova brojka bude mnogo veća", poručio je Vučković.
Priznanja i poklone za osvojena prva tri mjesta najboljima je uručila generalna sekretarka CKCG Jelena Dubak.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. jun 2024 09:19