Petnjica / D.J.
15/05/2024 u 20:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Evropski đir sjutra u Petnjici

Proslava Dana Evrope biće nastavljena sjutra u Petnjici, gdje će biti organizovan Evropski đir, saopšteno je iz Ministarstva evropskih poslova (MEP).

Evropski đir organizuju Opština Petnjica i MEP, uz podršku Delegacije Evropske unije (EU), a u sklopu EU4ME programa.

Iz MEP-a su kazali da Crna Gora ove godine slavi Dan Evrope u više opština kroz brojne događaje u okviru inicijative Evropski đir, reflektujući težnje ka evropskoj integraciji i usvajanju zajedničkih evropskih vrijednosti.

Evropski đir na Žabljaku: Crna Gora njeguje evropske vrijednosti

Kako su naveli iz tog Vladinog resora, događaj u Petnjici biće održan u Divan bašti, počev od 11 sati, sa bogatim i raznovrsnim programom, posvećenim prije svega djeci, koja su budućnost Crne Gore, ali i Evrope.

- Evropski đir organizuju opštine Bar, Nikšić, Kolašin, Mojkovac, Berane, Žabljak, Petnjica i Pljevlja zajedno sa MEP-om, uz podršku Delegacije EU, u sklopu EU4ME programa, kaže se u saopštenju.

Navodi se da naziv "Evropski đir" odražava energiju i dinamiku s kojom Crna Gora prilazi procesu evropske integracije, ističući značaj kretanja, razvoja i zajedništva.

- Program obuhvata različite aspekte kulturnog i društvenog života, uključujući edukativne radionice, umjetničke izložbe, sportske i muzičke događaje, sve u svrhu promocije evropskog duha i zajedništva. Dobrodošli ste da se pridružite proslavi Dana Evrope u Petnjici, naveli su iz MEP-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. septembar 2024 20:00