Радуновићи са Стефаном Ђурановићем / -к.м.
02/11/2021 u 08:18 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Филмски порођај пред вратима породилишта у Мељинама: Лука на свијет дошао у таксију

Стигли смо испред болнице. Обавијестио сам запослене у породилишту да дођу по трудницу и вратио се у ауто, а госпођа ми је тада рекла: "Ја се овдје порађам". Док сам ја отворио њена врата, она се породила, препричава таксиста Стефан, који ће ову вожњу памтити до краја живота

Наизглед обична такси вечерња вожња, у ноћи с петка на суботу, претворила се у њајљепши могући дар, јер је на путу до породилишта свијет угледао Лука Радуновић. Нико те вечери, 29. октобра, па чак ни мама Драгана, а да не говоримо о Стефану Ђурановићу, возачу таксија, није слутио да ће се све тако брзо одвијати и да ће се порођај догодити у такси возилу.
Стефан каже да ће вожњу памтити до краја живота.
– Дошао сам на адресу. Жена је имала контракције. Сједиште сам помјерио напријед да би она имала више простора позади. Госпођа је сјела у ауто и кренули смо ка породилишту. Стигли смо испред болнице, она ми је објаснила на који улаз треба поћи. Обавијестио сам запослене у породилишту да дођу по њу и вратио се у ауто, а госпођа ми је тада рекла: "Ја се овдје порађам". Док сам ја отворио њена врата, она се породила. Био сам шокиран, али сам остао миран. Медицинска сестра је са бабицом дошла у прави час и све је прошло у реду. Доктор је одмах реаговао и све је прошло одлично, препричава возач таксија Стефан.

Дјечак побрао симпатије у породилишту

Лука је одмах побрао симпатије у породилишту, па је јуче испраћен као права звијезда. Међу њима била је и бабица Слађана Аџић, која је присуствовала несвакидашњем порођају.
– Ратко, Драганин супруг, позвао је око 1.10 да стиже његова супруга, да је у боловима и да се спремимо за порођај. Међутим, када је такси стигао, нас је на улазу дочекала породиља, а беба је већ била рођена. Указали смо им прву помоћ, одвојили бебу од маме, пререзали пупчану врпцу, а затим их одвели у породилиште гдје им је указана и стручна помоћ. Беба је на рођењу добила оцјену 10, што је највиша оцјена. Лука је тежак 3.500 грама и дуг 51 центиметар, наводи Слађана, још увијек под утиском од лијепог догађаја.


Драгана Радуновић, која већ има сина и кћерку, каже да није очекивала да Лука дође на свијет у тако необичним околностима.
– Помислила сам да би се то могло десити када сам позвала такси, јер је то већ било стање пред порођај, али сам се надала да ћу макар ући у породилиште. Ипак, успјела сам доћи само пред породилиште. Све је добро прошло, и беба и ја смо добро и здраво. Те вечери је и мој љекар био дежуран. Све се одиграло филмски - узбуђено прича Драгана.
Ратко Радуновић, Лукин отац, каже да је живот заиста чудо.
– Било је касно, иза поноћи. Супруга је инсистирала да неко од породице буде са њом, а опет неко је морао остати и са двоје дјеце код куће. Позвали смо такси и он је дошао брзо. Послије пола сата од одласка таксијем, она се јавила и казала да се породила у таксију. Чудесан догађај. Необично је, сви смо срећни, казао је тата Ратко.
Срећу није крио ни тетак Предраг Тановић, на чији се рођендан родио Лука.
– Порођај се очекивао, а ја сам се потајно надао да ће то бити на 29. октобар, датум када сам и ја рођен. Поносан сам на Луку, заједно ћемо славити рођендане, казао је Предраг.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 13:07