Dan planete zemlje / - FONDACIJA ČINI DOBRO
21/04/2024 u 11:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Fondacija "Čini dobro" donirala 17 eko klupa i 12 eko kanti

Dan planete Zemlje svake godine se obilježava 22. aprila, a ovogodišnja tema je „Planeta protiv plastike“, saopšteno je iz Fondacije Čini dobro.

Fondacija Čini dobro u kontinuitetu radi na informisanju i edukaciji, posebno djece i mladih, o značaju životne sredine s ciljem stvaranja i njegovanja ekološke svijesti i ekološkog ponašanja.

- U skladu sa ovogodišnjom temom „Planeta protiv plastike“ Fondacija je samo u prva četiri mjeseca 2024. godine, kroz tri pojekta, donacijom 17 eko klupa, 12 eko kanti i jednog eko kompostera, koji su napravljeni od eko daske u 3D sobi, sačuvala našu prirodu od jedne tone i 200 kilograma plastičnog otpada (HDPE/PP). Pored toga, upotrebom plastičnog otpada kao sirovine, dali smo doprinos očuvanju oko 30 stabala starosti 30 godina, kažu iz te Fondacije.

Šef za klimu UN-a: “Imamo još dvije godine za spas planete”

Povodom ovogodišnjeg Dana planete Zemlje, Fondacija se pridružila kampanji „Spasi drvo“, koju sprovodi Sekretarijat za obrazovanje, sport i mlade Prijestonice Cetinje donirajući 19 sadnica. Sadnice su proizvedene u okviru projekta „Čini dobro, zasadi drvo“ u Srednjo stručnoj školi „Spasoje Raspopović“.

- Za nas, svaki dan treba da bude Dan planete Zemlje. Zato zajedničkim snagama treba da sačuvamo životnu sredinu, jer je to naša odgovornost i obaveza prema budućim generacijama, ali i prema prirodi i ljepoti u kojoj živimo. Zato činimo dobro za našu Planetu, zaključuju iz te Fondacije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 19:48