Rudnik Brskovo / Vlada CG
25/01/2024 u 07:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

GI Zdravi Mojkovac: Crna Gora nije i neće biti ničija kolonija, stop rudniku Brskovo

Podržavamo snažno ministra Mujovića u namjeri da situaciju izvede na čistac i da istraje u namjeri da zdravlje i volja građana budu na prvom mjestu, uz zaštitu interesa države Crne Gore, navode u saopštenju

Građanska inicijativa Zdravi Mojkovac očekivala je usvajanje Informacije sa predlogom za raskid ugovora za rudnik Brskovo sa koncesionarom, međutim, podržavaju i donijetu odluku o obrazovanju međuresorne komisije.

- Svjesni smo da je ovo priča koja se proteže unazad 13 godina i ima začkoljica koje su sve prethodne vlade podmetale kako bi išle u korist koncesionara. Obzirom da ne želimo da država plaća ni euro odštete sumnjivim investitorima, međuresorna komisija ukoliko bude sačinjena od nekompromitovamih i objektivnih stručnjaka svakako će donijeti tu odluku. Podržavamo snažno ministra Mujovića u namjeri da situaciju izvede na čistac i da istraje u namjeri da zdravlje i volja građana budu na prvom mjestu, uz zaštitu interesa države Crne Gore, navode u saopštenju.

Pozdravili su i "odlučnu poruku ministra o neprimjerenim uticajima stranih diplomata".

- Zbog toga postavljamo pitanje: ako je sve kako treba, zbog čega bi se strane diplomate miješale? Čiji je interes rudnik? Jer Crne Gore i Mojkovca nije! Protivzakoniti uticaj je krivično djelo. Evidentan je pritisak na Crnu Goru, Srbiju i BiH zbog resursa. Nismo kolonija nikad bili, nećemo dozvoliti da budemo ni sada niti da se koplja lome preko Mojkovca! Jasno i glasno: Rudnika neće biti! Stop rudniku Brskovo”, zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 01:27