Пут Шћепан Поља - Фоча / - фото: Б.Б.
18/07/2021 u 09:12 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Главу у торбу, па на пут од Плужина до Фоче

Путни правац коjи Плужине преко Шћепан Поља повезуjе са Фочом jедан jе од наjфреквентниjих у Црноj Гори, али њиме се пролази само уз ризик

У jеку туристичке сезоне гужве на граничним прелазима нису jедини проблем коjи оптерећуjе туристе.

Путни правац коjи Плужине преко Шћепан Поља повезуjе са Фочом jедан jе од наjфреквентниjих у Црноj Гори, али њиме се пролази само уз ризик. На видео-снимку, коjи нам jе доставио читалац портала Дан, види се у каквом jе стању мост преко риjеке Таре, коjи иначе на Шћепан Пољу разграничава двиjе државе. Метална основа, преко коjе су постављене даске спаjа обале "Сузе Европе" и преко ње током године пређе на десетине хиљада возила и до пола милиона путника, судећи по снимку, "са главом у торби".

Током сезоне и на мосту су застоjи, jер преко оронуле конструкциjе не могу се мимоићи два возила. Путни правац Плужине-Фоча иначе jе у плановима за реконструкциjу влада двиjу држава већ више од jедне децениjе. И док у Босни и Херцеговини већ раде на проjекту на своjоj териториjи, у Црноj Гори о томе jош не размишљаjу. Премиjер Здравко Кривокапић приjе неколико мjесеци посjетио jе Сараjево гдjе jе са предсjедником Савjета Босне и Херцеговине Зораном Тагелтиjом разговарао на ту тему. Закључено jе да jе реконструкциjа поменутог путног правца приоритет у сарадњи двиjе државе, али нису прецизирали почетак радова. Шћепан Поље током љета наjпосjећениjи jе локалитет плужинске општине, коjа своj развоj, поред пољопривреде, темељи и на туризму. На поменутоj локациjи организуjе се рафтинг Таром.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:38