Gutić sa Kalkavanom / - FOTO: Ministarstvo socijalnog staranja, brige o porodici i demografije
11/09/2024 u 16:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Gutić sa Kalkavanom: Turska važan partner, nastavak unapređenja saradnje dvije države

Ministar socijalnog staranja, brige o porodici i demografije Damir Gutić sastao se danas sa ambasadorom Republike Turske u Crnoj Gori Barišom Kalkavanom. Kako je saopšteno iz tog resora, na sastanku je ocijenjeno da se odnosi između dvije države kontinuirano unapređuju saradnjom u brojnim oblastima, a među kojima je i socijalna zaštita.

 

Gutić naglasio je da Republika Turska predstavlja važnog partnera za Crnu Goru i iskazao zadovoljstvo saradnjom dvije države u okviru projekata koje sprovodi turska agencija Tika, navodeći spremnost da se saradnja još više unaprijedi i intenzivira.

- Otvoreni smo za saradnju u svim oblastima, a posebno onim koje će poboljšati sigurnost ranjivih kategorija. Smatram da treba koristiti dobre primjere iz obje države iz oblasti socijalne zaštite, te da zajednički radimo na svim projektima od kojih će koristi imati svi naši građani - istakao je ministar Gutić.

Ambasador Kalkavan je iskazao zadovoljstvo nastavkom aktivnosti podrške razvoju naše države u nekoliko oblasti.

Upoznao je ministra Gutića sa mogućnošću organizovanja obuka za zaposlene u ustanovama socijalne zaštite, te najavio posjetu novog direktora Tike u narednom periodu kako bi se detaljnije razmotrila ova ideja.

- U prethodnom periodu realizovali smo zajedničke projekte za obuke za službenike državne administracije u oblastima javne uprave, pravosuđa, odbrane, pravde. Smatramo da je potrebno dodatno osnažiti zaposlene u ustanovama i pružiti im dodatnu podršku kroz obuke i mogućnost sticanja novih znanja i vještina iz ovih oblasti - kazao je Kalkavan.

Ambasador je pozvao ministra Gutića da posjeti Republiku Tursku, što će biti planirano u narednom periodu.

Tokom sastanaka istaknuta je konstruktivna saradnja u oblasti brige o starijima i s tim u vezi, pozdravljena je donacija vozila domovima starijih u Podgorici i Nikšiću, dok je u planu nabavka takvih vozila i za preostale domove u Crnoj Gori od strane Tike.

Ministar je kazao da Ministarstvo ostaje otvoreno za saradnju između dvije države koju treba dodatno unaprijedi i intenzivirati, a što će za krajnji rezultat imati realizaciju dobrih i korisnih projekata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 19:46