Helikopter Vojske Crne Gore / - X/MINISTARSTVO ODBRANE
17/07/2024 u 12:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Helikopter Vojske Crne Gore upućen u Sjevernu Makedoniju zbog gašenja požara

Odlukom članova Savjeta za odbranu i bezbjednost a na predlog ministra odbrane Dragana Krapovića, helikopter Vojske Crne Gore (VCG) upućen je u Sjevernu Makedoniju, kako bi naši vazduhoplovci pomogli u gašenju požara koji su zahvatili tu zemlju.

- Na vojni aerodrom Knjaz Danilo spustila su se dva helikoptera Slovenije, i nakon kratkog zadržavanja zajedno sa helikopterom Vojske Crne Gore uputili se na izvršenje zajedničkog zadatka, saopštilo je Ministarstvo odbrane (MO) u objavi na mreži X.

Navodi se da je načelnik Generalštaba VCG Zoran Lazarević sa saradnicima, izvršio kontrolu spremnosti posade, nakon čega su ispratili vazduhoplovce na obavljanje zadatka u kome će pomoći građanima ove prijateljske zemlje.

- Helikopter VCG će djelovati u područjima pogođenim požarima, u koordinaciji sa lokalnim vlastima i službama za vanredne situacije, naveli su iz MO.

Ovaj čin solidarnosti, prema njihovim riječima, dodatno učvršćuje veze između naših zemalja i pokazuje spremnost Crne Gore da pruži podršku u kriznim situacijama.

- Odlukom članova Savjeta za odbranu i bezbjednost a na predlog ministra odbrane Dragana Krapovića, helikopter Vojske Crne Gore upućen je u Sjevernu Makedoniju, kako bi naši vazduhoplovci pomogli u gašenju požara koji su zahvatili tu zemlju, stoji u objavi MO.

Požari u Sjevernoj Makedoniji: Pomoć posle Tuirske stigla iz Crne Gore, Srbije i Slovenije

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. septembar 2024 09:41