/ Akcija za ljudska prava
20/02/2024 u 12:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

HRA Šaranoviću: Šef obezbjeđenja ne može biti neko ko je učestvovao u zlostavljanju i prikrivanju zlostavljanja

Akcija za ljudska prava smatra da je promocija Vukovića u šefa obezbjeđenja ministra i ispitivača o primjeni sredstava prinude šamar žrtvama policijske torture, kome se mora suprotstaviti svako kome je stalo do ljudskih prava

Akcija za ljudska prava (HRA) danas je izrazila protest ministru Danilu Šaranoviću zbog njegove odluke da za šefa svog obezbjeđenja odabere Vuka Vukovića, koji ne samo da je nedavno osuđen za zlostavljanje građana prilikom vršenja službene dužnosti na Cetinju, već se nalazio u sastavu Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), koja je u noći 24. oktobra 2015. primjenjivala silu prema građanima koji su prijavili policijsko zlostavljanje potvrđeno sudskim presudama.

Полицајац оптужен за злостављање

- Dodatno smo izrazili protest zbog odluke ministra da Vukovića imenuje za člana Komisije MUP-a za davanje licenci za vršenje službe obezbeđenja i to u svojstvu ispitivača o primjeni sredstava prinude. Akcija za ljudska prava smatra da je promocija Vukovića u šefa obezbjeđenja ministra i ispitivača o primjeni sredstava prinude šamar žrtvama policijske torture, kome se mora suprotstaviti svako kome je stalo do ljudskih prava - saopštili su iz HRA.

(ВИДЕО) Иван Рогановић доставио снимак: Полицајац ме је тукао током рације

Ističu da od Šaranovića očekuju da svoje teorijske stavove o nultoj toleranciji zlostavljanja primijeni u praksi i da za šefa obezbjeđenja odabere osobu koja se dokazala kao visoko profesionalan polcijski službenik, kakav sigurno postoji u crnogorskoj policiji.

Тужилаштво тражи оштрију казну за полицајца: Умјесто кућног притвора, казна затвора

Pismo ministru Šaranoviću pogledajte ovdje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 14:38