Ispitivači za polaganje vozačkog ispita mogu dobiti licencu za posao / - FOTO: MINISTARSTVO PROSVJETE
31/07/2024 u 14:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ispitivači za polaganje vozačkog ispita mogu dobiti licencu za posao

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija stvorilo je sve uslove da zainteresovani steknu licencu za ovlašćenog ispitivača za polaganje vozačkog ispita.

U prethodnom periodu urađen je i usvojen Pravilnik o sadržaju zahtjeva za izdavanje, odnosno produženje licence za ovlašćenog ispitivača za polaganje vozačkog ispita, sadržaju licence i sadržaju i načinu vođenja evidencije o izdatim licencama.

- Pored toga, Nacionalni savjet za obrazovanje pripremio je,,Program obrazovanja za sticanje ključnih vještina za ovlašćenog ispitivača za polaganje vozačkog ispita”. a osnovu podnesenih zahtjeva za izdavanje licence za rad, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija sprovelo je provjeru ispunjenosti uslova za dobijanje licence, za realizaciju navedenog programa obrazovanja dva provajdera obrazovanja odraslih - navodi se u saopštenju.

Ministarstvo: Nema promjene članova komisija za polaganje vozačkih ispita

Nakon završene obuke kod provajdera obrazovanja odraslih, zainteresovanispit polažu pred komisijom koju obrazuje Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija.

- U skladu sa Sporazumom o saradnji između Ministarstva i Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, jedan od provajdera koji će sprovoditi obuke u skladu sa pomenutim programom obrazovanja je Mašinski fakultet Univerziteta Crne Gore - zaključuju u saopštenju. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 03:01