/ фото: PEXELS
30/05/2021 u 12:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Изложба поводом Свjетског дана борбе против пушења: Слика свиjета jе љепша без цигарета

Изложба представља апел, не само за оваj дан, него и начин у борби за смањење пушења у свиjету током циjеле године.

Црногорско друштво за борбу против рака (ЦДПР) приредило jе, поводом 31. маjа, Свjетског дана борбе против пушења, изложбу наjбољих ликовних радова са наградног Конкурса за ликовне и литерарне радове организованог за ученике од четвртог до деветог разреда основних школа.

Изложба је приређена у сарадњи са Дjечjим савезом Подгорица.

- Тема традиционалног конкурса за ликовне и литерарне радове jе била заjедничка „Слика свиjета jе љепша без цигарета”, а повод расписивања Конкурса jе обиљежавање Свjетског дана борбе против пушења, коjи се ове године прославља на тему „Посвети се престанку” - казали су из ЦДПР.

То, како су навели, представља апел, не само за оваj дан, него и начин у борби за смањење пушења у свиjету током циjеле године.

Из ЦДПР су казали да jе изложбу изабраних радова отворила секретарка за културу и спорт Главног града Ана Медиговић, уз читање награђених литерарних радова.

- Том приликом Медиговић је уручила награде наjбољима у обjе конкуренциjе (за прва мjеста седмодневни боравак на Веруши, за друга и трећа мjеста Умjетничке монографиjе у издању Црногорске академиjе за науку (ЦАНУ), као и Похвале за награђене ученике и школе - додаjе се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 08:54