Jakšić Stojanović UNICEF / - FOTO: MPNI
19/04/2024 u 19:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jakšić Stojanović predstavnicima UNICEF-a: Reforma obrazovanja važna za članstvo u EU

Reforma obrazovnog sistema neophodna je kako bi Crna Gora bila spremna za članstvo u Evropskoj uniji (EU), zaključeno je na sastanku ministarke prosvjete, nauke i inovacija Anđele Jakšić Stojanović i regionalne direktorke UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju Ređine De Dominićis.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI), Jakšić Stojanović je istakla važnost saradnje sa UNICEF-om u ostvarivanju ciljeva obrazovanja za sve i kazala da je Vladin resor na čijem je čelu spreman da podrži projekte i inicijative koje doprinose unapređenju kvaliteta obrazovanja.

Jakšić Stojanović je naglasila značaj napora UNICEF-a u promociji inkluzivnog i kvalitetnog obrazovanja za svu djecu, sa posebnim naglaskom na najranjivije grupe.

- Saglasnost u pristupu i zajednički ciljevi potvrđuju spremnost za dalju saradnju u ostvarivanju prava i dobrobiti svakog djeteta u Crnoj Gori - kazala je Jakšić Stojanović.

De Dominićis je kazala da je ključno poboljšati inkluziju i kvalitet obrazovanja, kako bi osigurali da svako dijete u Crnoj Gori ostvaruje pravo na obrazovanje.

- UNICEF će nastaviti da podržava razvoj sveobuhvatne reforme sistema obrazovanja sa akcionim planom koji je adekvatno finansiran kako bi se ova reforma efikasno realizovala - poručila je De Dominićis.

U saopštenju MPNI se navodi da sastanak Jakšić Stojanović sa De Dominićis predstavlja nastavak uspješne saradnje MPNI i UNICEF-a u ostvarivanju zajedničkih ciljeva u oblasti obrazovanja i dječje zaštite.

Kako se dodaje, sastanku su prisustvovali i odlazeći šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Huan Santander, zamjenica šefa predstavništva UNICEF-a Sabina Žunić, kao i koordinatorke UNICEF-ovog tima za obrazovanje i komunikacije, Maja Kovačević i Jelena Perović.

Crna Gora potpisala Deklaraciju o djeci, mladima i klimatskim akcijama

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 10:16