Uprava za šume / - UPRAVA ZA šUME
11/07/2024 u 14:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Javni poziv 1 za redovne sječe biće objavljen sjutra

Na osnovu Odluke Vlade Crne Gore o davanju šuma u državnoj svojini na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju (redovne sječe u 2024.godini), Uprava za gazdovanje šumama i lovištima će sjutra objaviti Javni poziv 1 za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju, za 2024. godinu.

- Javnim pozivom 1 obuhvaćene su šume u državnoj svojini koje se daju na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju, u skladu sa izvođačkim projektima u područnim jedinicama: Pljevlja, Rožaje, Berane, Žabljak, Kolašin, Plužine, Bijelo Polje, Andrijevica, Podgorica, Danilovgrad, Nikšić, Plav, Šavnik i Petnjica za 2024. godinu, po gazdinskim jedinicama i po odjeljenjima, kao i po količinama i početnim cijenama, koje će biti istaknute u  tabelama, koje su sastavni dio Javnog poziva, a koji će biti objavljen na našem sajtu. Predmet Javnog poziva 1 biće ukupno 252 odjeljenja, ukupne doznačene bruto drvne zapremine 325.569 m³, navodi se u saopštenju.

Javni poziv 1 je otvoren za sva pravna lica čija je osnovna djelatnost iz oblasti šumarstva ili drvoprerade, a koja ispunjavaju uslove predviđene Javnim pozivom i tenderskom dokumentacijom. Ponude moraju prispjeti putem pošte ili biti predate na arhivu Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, u Pljevljima, najkasnije do 29.07.2024.godine, do 14 sati bez obzira na način predaje ili slanja.

Javno otvaranje ponuda vršiće se po odjeljenjima i počeće dana 30.07.2024.godine u 9:00 sati, u prostorijama Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, Ul. MilošaTošića 4, 84210 Pljevlja.

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima organizovaće aktivne kontrole poštovanja ugovornih obaveza od strane korisnika na terenu, kako za redovne tako i za sanitarne sječe, kako bismo potvrdili da se predviđene količine i svi radovi u šumi izvode u skladu sa zakonskim propisima i Odlukom Vlade Crne Gore. Pozivamo sva zainteresovana pravna lica da se prijave na Javni poziv 1 za redovne sječe.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. septembar 2024 07:09