Zgrada Vlade / - ZGRADA VLADE (FOTO: RTCG)
15/10/2024 u 14:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Još uvijek nisu definisana zakonska rješenja Zakona o boračkoj i invalidskoj zaštiti

Ministarstvo socijalnog staranja, brige o porodici i demografije u okviru svoje ekspertske grupe, radi na izradi Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o boračkoj i invalidskoj zaštiti, pa u tom smislu još uvijek nijesu u konačnosti definisana zakonska rješenja, saopšteno je iz Ministarstva socijalnog staranja, brige o porodici i demografiji.

Imajući u vidu da su u pitanju ranjive kategorije društva, kako navode, to se izmjenama i dopunama ovog zakona radi na što boljem unaprjeđenju socio-ekonomskog  položaja korisnika prava u sistemu boračke i invalidske zaštite kako bi se poboljšala postojeća zakonska rješenja u cilju pravedne i pravične zaštite korisnika prava.

- Takođe, izmjenama i dopunama zakona biće predloženo uvođenje civilne žrtve rata u sistem boračke i invalidske zaštite kojom će se prepoznati i priznati status civilne žrtve rata kako bi njihove porodice mogle ostvariti prava propisana zakonom- navodi se u saopštenju.

Ističu da se izradom pomenutog zakona teži se ka stvaranju pravnog osnova za regulisanje svih pitanja, koja su od značaja za sistem boračke i invalidske zaštite.

- Dakle, ovo ministarstvo aktivno radi u cilju definisanja zakonskih rješenja, koja će biti povoljnija za sve korisnike prava iz ovog sistema- zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

15. oktobar 2024 14:16