Јелена Кљајевић / - PC
18/12/2021 u 11:38 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кљајевић најавила тужбе против Кривокапића, Митровића: Трпјела сам опструкције

- Милан Кнежевић је увјерен и зна да сам ја потпуно искрена, да радим и да је ово жеља Здравка Кривокапића - навела је она

Разријешена директорица Националних паркова Јелена Кљајевић,  казала је да је Владино образложење њене смјене веома спорно и злонамјерно. Она је најавила тужбе против премијера Здравка Кривокапића, министра екологије и просторног планирања и урбанизма Ратка Митровића.

Навела је да је кабинет премијера упознат са свим опструкцијама и да никад нијесу одговорили. Тврди и да је на нетачном извјештају који је Влади поднио Поповић, смијењена. Он је, како је навела, прескочио 2021. годину, жељећи да представи све дугове као дугове из ове године.

- О овоме сам обавијестила Кривокапића, Абазовића и Бечића и за ово имам доказе. О поступању Поповића обавијестила сам и државно тужилаштво. Два члана УО казали су да нису тачни закључци, те да их је неко злонамјерно саставио. Никад нико није реаговао, нити нашао за сходно да пита због чега се то дешава. Ја сматрам да је Поповић политички инструисан. Поднијећемо кривичну пријаву против Здравка Кривокапића и министра Ратка Митровића. Ја имам мејлове којим сам их обавјештавала и позивала да ријешимо проблем у предузећу. Слала сам и молила да им је законска одредба да ако су добили документа, да морају да одговоре. Немам дилему да се ради о потпуној опструкцији - нагласила је она - тврди она.

Наглашава и да Поповић третира предузеће као билетарницу. Тврди да ће пословати са плусом са 500 хиљада еура.

 - Када сам ступила на дужност у јануару дуг предузећа износио је102 хиљаде еура, мјесечне рате су износиле 5.000. У октобру 2021. измиријујемо комплетан дуг из 2017 године 48.000 еура. У НПЦГ су многе нелогичне ствари наслијеђене, ту су и ресторани који су одузети предузећу и дато приватним лицима. НП је израдило ресторан на Жабљаку за који плаћа и дан данас 5.000 еура, иако никада није дошло до ревизије уговора. Ми нисмо били у посједу тих уговора, а било је много основа да се уговор поништи - наглашава она.

Кљајевић је истакла да кад све саберу дођу до цифре да смо имали дуг преко 950 хиљада еура.

 - Минимални трошкови износе 260 хиљада, а за зараде треба 220 хиљада еура. Постојале су разне нелогичности и молиле смо министарство да се позабави тим проблемима. Знате да национални паркови не могу да приходују преко зиме, ми то надокнађујемо преко улазница. Оно што се дешава да тадашњи управни одбор, Марина Јочић и ја осмишљавамо низ активности како би унаприједили финнасијско стање предузећа. Никад нисмо добили одлуку која је послата у мају мјесецу која је у упућена Влади, која није усвојила цјеновник, без којег нисмо могли да унаприједимо пословање предузећа. Радило се о опструкцији.моје процјене су да је НП сигурно преко 300 и 400 хиљада било у губитку због тога. У августу нам обустављају средства из буџета, наводе да Агенција за конкуренцију тражи додатне податке, које сам ја потписала. Никада министарство није попунило формулар и прослиједило агенцији, то је документ којег је министар Митровић морао да парафира - увјерава она.

Кљајевић је казала да Министарство није жељело да одговори апелима и да ријеше проблеме које имамо нити да нам уплате средства.

 - Имам доказе за све, а из Пореске управе нам је стигло упозорење да ће нам блокирати рачун уколико не платимо доприносе. Директорица Петричевић нам је казала да ће се све ријешити и сазнајем из медија да ће се дозволити репрограм дуга - додала је.

Истакла је да је јасно да се овдје ради о политичком реваншизму.

- Милан Кнежевић је увјерен и зна да сам ја потпуно искрена и да радим и да је ово жеља Здравка Кривокапића -  навела је она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 02:03