Donacija Euro Tehnike KCCG / - USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
05/06/2024 u 16:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kompanija Euro Tehnika uručila donaciju KCCG-u

Kompanija Euro Tehnika donirala je Kardiološkoj ambulanti Instututa za bolesti djece (IBD) sondu za ultrazvučni aparat, vrijednu preko 11,5 hiljada EUR, saopšteno je iz Kliničkog centra (KCCG).

Iz zdravstvene ustanove kazali su da je ta kompanija donirala i televizor, usisivač, klimu i grijalicu za potrebe Centra za sudsku medicinu, ukupne vrijednosti blizu hiljadu EUR.

Direktor Euro Tehnike Nebojša Milačić rekao je da mu je zadovoljstvo što je povod današnjeg okupljanja donacija koju je ta kompanija opredijelila IBD-u i Centru za sudsku medicinu KCCG-a.

- Radi se o sondi za preciznu dijagnostiku koja je vrlo važna u dijagnostici i liječenju najmlađih pacijenata-  naveo je Milačić.

On je kazao da je, pored sonde, njihova kompanija donirala još četiri aparata iz Beko asortimana kućnih proizvoda, koji će poboljšati radne uslove zaposlenih Centra za sudsku medicinu.

- Kao društveno odgovornoj kompaniji, pomoć zdravstvenoj zajednici je jedan od naših prioriteta i možemo najaviti još sličnih projekata u bliskoj budućnosti”, naglasio je Milačić.

On je zahvalio zdravstvenim radnicima u KCCG-u na njihovom predanom radu i posvećenosti zdravlju građana.

Direktor IBD-a Velibor Majić zahvalio je donatoru na vrijednom poklonu.

On je kazao da su česte donacije IBD-u što ga, kako je rekao, posebno raduje jer je to jedina bolnica u Crnoj Gori specijalizovana za liječenje najmlađe populacije.

- U ime najmlađih pacijenata, njihovih roditelja, osoblja IBD-a i lično ime, najiskrenije Vam zahvaljujem na vrijednoj donaciji, u nadi da će naši kardiolozi što manje koristiti doniranu sondu - naveo je Majić.

On je naglasio da je, kao direktor i ljekar, zaista ponosan na sve društvene subjekte i pojedince koji imaju sluha i senzibiliteta, želje i volje da filantropskim aktivnostima doprinesu unapređenju zdravstvenog sistema.

Centar za sudsku medicinu KCCG-a jedini u Crnoj Gori se bavi sudskom medicinom

Toksikološkinja Centra za sudsku medicinu KCCG-a, Elzana Škrijelj, zahvalila je na opredijeljenoj donaciji toj organizacionoj jedinici KCCG-a, jer su im donirani aparati neophodni u svakodnevnom radu.

- Televizor je namijenjen za obdukcionu salu da tokom obdukcije obducent pregleda slajdove snimanja sa uviđaja, te u edukativne svrhe - kazala je Škrijelj.

Ona je rekla da je, što se tiče ostalih aparata, suvišno pojašnjavati upotrebu, imajući u vidu da je u procesu rada važna i adekvatna klimatizacija prostorija.

- Koristim ovu priliku da istaknem činjenicu poznatu našoj javnosti da je naš Centar jedini u Crnoj Gori koji se bavi sudskom medicinom, i da se svakodnevno trudimo da unaprijedimo rad Centra - navela je Škrijelj.

Majić je rekao da je savremena medicina izuzetno skupa, tako da su im, pored opredijeljenih budžetskih sredstava, veoma važne i vaše donacije.

- Drago mi je da je i Vaša kompanija, koja je na crnogorskom tržištu prepoznata po kvalitetu, prijatelj najvažnije zdravstvene ustanove u državi. Brinemo o zdravlju najosjetljivije populacije, djece, koja su budućnost države. Zato vam još jednom upućujem iskrenu zahvalnost na humanom činu - naveo je Majić.

Načelnik Odjeljenja za kardiologiju IBD-a Draško Nikčevič pojasnio je da je donirana sonda S9-2 napredna pedijatrijska sonda izrađena u PureWave tehnologiji.

To je, kako je kazao, prva sonda u svijetu izrađena u toj tehnologiji, što je značajan iskorak u nadogradnji postojećeg, inače premium ultrazvučnog aparata u Kardiološkoj ambulanti IBD-a.

- U praktičnom smislu, takvom sondom se postiže bolje fokusiranje snopa i penetracija u tkivo, pa samim tim i bolji kvalitet slike, sa uglom vidljivosti od 120 stepeni (postojeći ugao vidljivosti je do 80 stepeni) - pojasnio je Nikčević.

Prema njegovim riječima, takve karakteristike su od neprocjenjivog značaja za pregled dječijeg srca, za uočavanje najsitnijih strukturnih anomalija kod malih, često nerazvijenih i nezrelih pacijenata, ali i tkivnih zapaljenskih i degenerativnih promjena koje su na granici vidljivosti golim okom.

- Stoga je nabavka sonde znak razumijevanja i uvažavanja posla koji obavljaju zaposleni u Kardiološkoj ambulanti, u čije ime, kao i u svoje, zahvaljujem menadžmentu IBD-a što je donaciju usmjerio upravo za taj aparat - naveo je Nikčević.

On je zahvalio i Euro Tehnici koja je obezbijedila novac za nabavku sonde i tako se upisala na listu dobrotvora bolnice.

Majić je, u ime KCCG-a, direktoru kompanije Euro Tehnika uručio zahvalnicu.

 

KCCG doniran najmoderniji digitalni rendgen aparat vrijedan preko 90.000 hiljada eura, slijede nove društveno odgovorne akcije

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. oktobar 2024 21:39