/ Фото: Дан
25/11/2021 u 13:11 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Конкурс о љепоти бјелопољских шума: Хелена, Дарис и Василије најбољи

Тема конкурса биле шуме, које су плућа планете и чувари природе

На видео конкурс о љепоти бјелопољских шумских предјела, који је Центар за предузетништво расписао у оквиру пројекта ,,Црна Гора, моја зелена домовина 2", пристгло је њих 18, а за најбољи је проглашен видео Хелене Михаиловић.

Друго мјесто, који је реализован са циљем да се укаже на важност очувања животне средине, освојио је Дарис Мустајбашић, а треће Васлије Шебек.

Горан Јоксимовић из невладине организације Центар за предузетништво, казао је да су задовољни бројем пристиглих радова, те да је то показатељ да су успјели да младе из Бијелог Поља заинтересују за тему очувања природе, одрживог развоја и зелене економије.

-Тема конкурса су биле шуме, које су плућа планете и чувари природе. Млади су креирали 18 видео записа о љепотама наших шумских пређела, данас смо прогласили и најбоље, али свакако свима честитам - рекао је Јоксимовић.

Он је подсјетио да су у оквиру пројекта ,,Црна Гора, моја зелена домовина 2" обиљежили 30 година од доношења Декларације о еколошкој држави Црној Гори, а организовали су и више акција пошумљавања.

-Током октобра и новембра, заједно са еколошким секцијама ОШ ‘Павле Жижић’ и Средње стручне школе организовали смо акцију садње кестена у школским двориштима, али спровели смо и још неколико акција пошумљавања. У све ове активности смо укључили младе и драго ми је што заједнички промовишемо ту идеју еколошке државе”, истакао је Јоксимовић из Центра за предузетништво

Иако се проглашењем најбољих на видео конкурсу заврашава пројекат, Јоксимовић вјерује у његову одрживост.

-Мисија наше организације, између осталог , јесте и да мијењамо свијест појединца, грађанина, односно заједнице о значају одрживог развоја и зелене економије. Тако да се надам да ћемо наставити причу”, додао је он.

Пројекат ,,Црна Гора, моја зелена домовина 2" реализовао је Центар за предузетништво у сарадњи са НВУ Клуб културе, а уз подршку Секретаријата за рурални и одрживи развој Општине Бијело Поље.

Шебек, ученик ОШ “Душан Кораћ”, освојио је треће мјесто на видео конкурсу, а у његовом запису нашли су се шумски предјели Његњева.

image
Фото: Дан

-Срећан сам што сам имао прилику да учествујем на овом конкурсу, с обзиром на важност теме, али и зато што волим едитовање и снимање. Приказао сам дио лијепих пређела бјелопољских шума, али и оне ђелове које грађани уништавају немарним односом према природи. Надам се да сам кроз те примјере подсјетио моје вршњаке, али и уопште суграђане, на важност очувања животне средине, наших шума и свега што нас окружује - казао је Василије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 22:59