Momo Koprivica / - FOTO: VLADA CG
20/07/2024 u 14:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Koprivica sa ambasadorom Sjeverne Makedonije: Reforme važne za dalji napredak

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju, Momo Koprivica, razgovarao je sa Njegovom ekselencijom ambasadorom Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori, Zećirom Ramčilovićem.

U konstruktivnom razgovoru razmotrene su ključne inicijative i ciljevi koje Vlada Crne Gore planira ostvariti u narednom periodu, kao i mogućnosti za dodatno unapređenje saradnje dvije prijateljske države.

- U prijateljskom razgovoru istaknuta je važnost reformi za dalji napredak crnogorskog društva. Koprivica je naglasio predanost Vlade u borbi protiv korupcije, unapređenju pravosuđa i reformi pravnog sistema u skladu sa evropskim standardima, te opredjeljenje Vlade Crne Gore u pogledu dijeljenja iskustva  iz pregovaračkog procesa sa EU. Naglasio je i da je evropska integracija Zapadnog Balkana najpouzdaniji put do stabilnosti, kao i velikih mogućnosti koje donosi zajedničko tržište- navodi se u saopštenju.

Ambasador Ramčilović još jednom je potvrdio snažnu podršku Makedonije na putu integracija Crne Gore u Evropsku uniju, ali i odao priznanje dosadašnjim naporima crnogorske Vlade u sprovođenju reformi. Poseban akcenat stavljen je na važnost zajedničke evropske perspektive, unapređenja saradnje kako na instuticionalnom, tako i na ekonomskom planu.

- Ovaj susret predstavlja nastavak uspješne saradnje i dijaloga između Crne Gore i Sjeverne Makedonije, te dodatno jača veze i poverenje između dvije prijateljske zemlje u ostvarivanju zajedničkih ciljeva i interesa- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. septembar 2024 00:47