/ - PHOTO BY NASTYA DULHIIER ON UNSPLASH, ilustracija
25/02/2022 u 13:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Корисници Центра Љубовић конзумирали психоактивне супстанце

Из Центра су казали да су, у сарадњи са инспекторима полиције, идентификовани корисници психоактивних супстанци и начин на који су оне доспјеле у ту установу

 Нова директорица Центра Љубовић, Нина Делевић, обавијестила је Управу полиције да је у тој установи дошло до конзумације психоактивних супстанци, јавља МИНА.

Из Центра су казали да су, у сарадњи са инспекторима полиције, идентификовани корисници психоактивних супстанци и начин на који су оне доспјеле у ту установу.

-Имајући у виду да је Центар Лјубовић установа отвореног типа, а да је конзумација психоактивних супстанци у Центру у претходном периоду пролазила некажњавано, самим пријављивањем дали смо јасну поруку да то више не смије бити пракса установе”-каже се у саопштењу.

Из Центра су позвали све надлежне, у првом реду тужилаштво, да реагује на поднешене пријаве и покрене поступке против особа које дроге чине доступним корисницима установе.

Они су казали да, имајући у виду комплексност проблема, сматрају да је неопходно интензивирати сарадњу између институција на државном и локалном нивоу, како би се такве и сличне ситуације системски рјешавале.

-Прије свега, цијенимо да би за рјешавање тог проблема била неопходна интензивнија сарадња са Управом полиције, правосудним органима, установама из система здравствене заштите и Какарицком гором, и такав вид сарадње ћемо иницирати- наводи се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 21:20