DRAGAN KRAPOVIĆ / - ARHIVA
16/09/2024 u 09:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Krapović: U najkraćem roku zakazati sjednicu Savjeta i izabrati novog načelnika Generalštaba

Ministar odbrane Dragan Krapović pozvao je da se u najkraćem roku zakaže sjednica Savjeta za bezbjednost i odbranu i izabere novi načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore.

Pozdravljam gest odgovornosti načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore brigadnog generala Zorana Lazarevića, kazao je Krapović u saopštenju.

- I sam sam, u nekoliko navrata, upozoravao da sektor odbrane i Vojska Crne Gore i ne treba da trpe dnevnu politiku i ne treba preko sistema odbrane voditi kampanju za lokalne izbore. Ukoliko je u prethodnom periodu bilo šta vezano za cijeli ovaj postupak i bilo nejasno, vjerujem da je ovakvim gestom brigadnog generala Zorana Lazarevića stavljena tačka na sve dileme i eventualna nerazumijevanja - kazao je Krapović.

Lazarević traži od Milatovića da potpiše odluku o razrješenju

Kaže da je sad hitno potrebna ozbiljnost i odgovornost svih nadležnih.

- Apelujem da se sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost zakaže u najkraćem mogućem roku i da se na istoj donese odluka o razrješenju od dužnosti aktuelnog načelnika Generalštaba, kao i da se nakon toga donese odluka o postavljenju novog načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore i time obezbijedi nesmetano funkcionisanje Vojske Crne Gore i obezbjedi kontinuitet i funkcionalan lanac komandovanja - poručuje je Krapović.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 09:28