Сједиште Митрополије црногорскко приморске: Цетињски манастир / Сједиште Митрополије црногорскко приморске: Цетињски манастир - Сједиште Митрополије црногорскко приморске: Цетињски манастир
23/08/2021 u 14:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вијеће за националну безбједност - Кривокапић пребацио Цркви да одлучује о безбједности на Цетињу

- Ако Митрополија процијени да народ треба да буде присутан на устоличењу Митрополита Јоникија онда ће то тако и бити - речено на сједници Вијећа за националну безбједност

Ако Црква буде гтражила грађани ће моћи да присуствују устоличењу митрополита Јоаникија на Цетињу 5. септембра, један је од закључака сједнице Вијећа за националну безбједност, сазнаје портал Дана.

Према нашим информацијама закључено је да  премијер Здравко Кривокапић разговара са митрополитом Јоаникијем о детаљима организовања устоличења. Тако је лопта пребачена у двориште Митрополије црногорско - приморске, која ће, на неки начин, одлучивати о безбједности на Цетињу.

Договорено је да се испоштује став Митрополије и ако они буду става да вјерни народ присуствује том чину, полиција ће учинити све да скуп обезбиједи. Како сазнајемо било је ријечи о безбједносној ситуацији у држави као и о дешавањима на Цетињу претходног дана.

Договорено је да се обаве консултације са Митрополијом и донесе заједничка одлука везано за 4. и 5. септембар. Ако Митрополија процијени да народ треба да буде присутан на устоличењу Митрополита Јоникија онда ће то тако и бити.

АНБ и Полиција су изнијели своје мишљење везано за поменути догађај, али је одлучено да се обави разговор између премијера Кривокапића и Цркве.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 19:46