Lakićević - Đuranović
25/09/2024 u 23:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Lakićević Đuranović: CGO vrši pritisak na sud, a eventualna zastara bi najviše štetila meni

Vanredna prof. Pravnog fakulteta UCG Bojana Lakićević Đuranović reagovala je na saopštenje CGO-a, u kojem pozivaju da se spriječi zastara u predmetu protiv nje. Istakla je da se po krivičnoj prijavi CGO-a protiv nje već pet godina vodi krivični postupak, a istovremeno i snažna i beskrupulozna medijska kampanja, kojom se vrši svojevrsni pritisak na tužilaštvo i sud.

- Nakon što sam nedavno prvostepenom presudom Osnovnog suda u Podgorici oslobođena optužbe, Centar za građansko obrazovanje je, kako su prenijeli mediji, uputio dopise Sudskom i Tužilačkom savjetu da, u okviru svojih nadležnosti, preispitaju rad postupajućih sudija Osnovnog i Višeg suda u Podgorici, ali i Osnovnog državnog tužilaštva, te da usmjere njihov rad u cilju izbjegavanja zastare i pravosnažnog okončanja postupka protiv mene, navela je Lakićević Đuranović u reagovanju.

CGO: Spriječiti zastaru u predmetu protiv Lakićević Đuranović

Kako ističe, Centar za građansko obrazovanje zapravo zahtijeva od najviših pravosudnih tijela Crne Gore da izvrše uticaj na postupajuće sudije i tužioce da je osude, jer će u protivnom nastati „nemjerljiva šteta obrazovnom sistemu, kao i obrazovanju svih budućih pravnika“, što će biti „dekret nemoći crnogorskog pravosuđa....“

- Navedeno predstavlja najgrublji pritisak na sud! Ovakav pritisak na sud je do sada nezapamćen, a skandal je još veći kada isti dolazi od organizacije koja se navodno bori za društvo vladavine prava. Dakle, u njihovom poimanju prava, a i realnosti, nema sumnje da je krivično djelo izvršeno, uprkos tome što sam oslobođena optužbe – oni su već donijeli svoju „presudu“, a od suda očekuju samo da je potvrdi. Kako časne tužilačke i sudske institucije ne bi doveli u zabunu, obavijestiću iste da je u proteklih pet godina do odlaganja suđenja najmanje dolazilo zbog odsustva odbrane, što je lako provjerljivo. Jer eventualna zastara u ovom procesu najviše bi štetila meni – osobi koja je izložena višegodišnjoj medijskoj diskreditaciji i pritiscima. Meni je potrebna pravno utemeljena, zakonita i pravedna odluka, jer nakon nje očekujem moralnu, ali i pravnu posljedicu za one koji su cijelu harangu započeli, navodi Lakićević Đuranović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. septembar 2024 23:41