вода / - Архива
14/05/2022 u 18:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Љекари савјетују како се прилагодити температурним варијацијама

Маj jе мјесец када се пациjенти jављаjу због сниженог крвног притиска, казао jе кардиолог КБЦ "Драгиша Мишовић" др Jевгениj Лебедински

Претходних дана било jе код грађана доста колапсних стања и несвјестица. Вариjациjе температуре од jутарње до дневне, коjе иду и више од 15 степени, многима доносе проблеме jер имаjу осцилациjе крвног притиска, изjавио jе кардиолог КБЦ "Драгиша Мишовић" др Jевгениj Лебедински.

Доктор Лебедински истиче да болесници коjи болуjу од хипертензиjе у ово вријеме године се жале на снижене вриједности а то доводи до несвјестица и колапса, преноси Нова С.

- Маj jе мјесец када се пациjенти jављаjу због сниженог крвног притиска а зимско вријеме на преласку новембра у децембар када се притисак враћа на нормалне вриједности - обjашњава кардиолог КБЦ "Драгиша Мишовић".

-Потребно jе прилагодити гардеробу и не облачити се претјерано, да се носи флашица воде са собом. Ако преко дана, на високим температурама, грађани осјете неке промјене наjбоље jе да бар на кратко стану у хлад, да та нижа температура дјелуjе повољно на кардиоваскуларни систем и крвне судове и ако су у прилици да попиjу мало течности", савјетуjе др Jевгениj Лебедински за РТС.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 17:43