/ фото илустрација: Саша Матић
20/08/2021 u 18:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЛП Подгорица: Министарство здравља да објасни апсурдне мјере и двоструке аршине

Дакле, Црногорци иду у карантин на 14 дана а странци слободно пролазе без здравствене контроле и икаквих других ограничења, навели су из Либералне

Црногорски држављани су од данас, по мишљењу Министарства здравља и њиховим мјерама, постали странци али су зато грађани сусједних држава са којим се граничи Црна Гора, постали домаће становништво, саопштио jе Одбор Либералне партије Главног града Подгорица.

- За грађана Црне Горе који се враћају из иностранства важе правила за странце али за туристе из Србије, БиХ, Косова, Албаније и Македоније не важе та правила и могу слободно да улазе у државу без тестова и вакцинације- наводе они.

Како су истакли, према истом министарству у дану када је званичан број новообољелих преко 620 а укупан преко пет хиљада, они доносе мјеру по којој лица, без обзира на то да ли су наши држављани или странци, са сталним мјестом боравка у Црној Гори, не посједују ниједан од четири доказа, упућују се у четрнаестодневну самоизолацију коју је могуће прекинути након шестог дана од уласка у Црну Гору уз негативан ПЦР тест.

- Са друге стране, у Црну Гору се преко границе безусловно и даље улази из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Албаније, Косова и Сјеверне Македоније. Да ли постоји неко ко може да нам објасни овај апсурд у којем се налазимо и по којем здравље грађана трпи због отворених граница и увоза новог делта соја. Дакле, Црногорци иду у карантин на 14 дана а странци слободно пролазе без здравствене контроле и икаквих других ограничења- навели су из Либералне.

Наглашавају да је "дозвољен слободан пренос вируса короне на плажама, јер за њих не постоје ограничења о броју особа на отвореном простору па тако имамо и сљедећи апсурд да се на неком тргу не смије окупити више од 50 грађана али на плажи може бити у такозваном “ситном везу”  више хиљада гостију тијесно припијених на лежаљкама или пешкирима."

- Захтијевамо од Министарства здравља и надлежних хитне одговоре- рекли су они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 18:12