Синофарм вакцине / - фото: Министарство здравља
05/07/2021 u 12:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Мађарска донирала Црној Гори 200 хиљада вакцина

Боровинић Бојовић је приликом уручења донациjе, истакла да jе Мађарска, као и много пута до сада показала висок степен солидарности према Црноj Гори

Министарка здравља Jелена Боровинић Боjовић и министар вањских послова Ђорђе Радуловић примили су данас, у име Владе Црне Горе донациjу Мађарске од 200 хиљада Синофарм вакцина. У име мађарске владе донациjу jе уручио Петар Сиjарто, министар вањских послова, наводи се у саопштењу Министарства здравља.

Министарка здравља jе, приликом уручења донациjе, истакла да jе Мађарска, као и много пута до сада показала висок степен солидарности и приjатељства према Црноj Гори.

image

Јелена Боровиноћ Бојовић и Ђорђе Радуловић са Петром Сијартом

- фото: Министарство здравља

– Данас имам посебно задовољство да обавиjестим црногорске грађане да jе Република Мађарска донирала нашоj земљи 200 хиљада Синофарм вакцина, што jе од непроцjењивог значаjа, jер долази у правом тренутку у Црну Гору. На оваj начин настављамо масовну вакцинациjу и заштиту од корона вируса – казала jе министарка Боровинић Боjовић.

Како се наводи у саопштењу, она се током пријема вакцина захвалила мађарском амбасадору у Црноj Гори Jожефу Неђешиjу, Влади Мађарске, министру вањских послова, а посебно министру људских ресурса Миклошу Кашлеру, коjи су заjедничким активностима успjели да обезбиjеде ову веома вриjеду донациjу за Црну Гору.

Министарка здравља је ову прилику икористила да још једном позове грађане коjи то до сада нису учинили, да се вакцинишу, као и да поштуjу мjере, jер ће на таj начин заштити своjе здравље и здравље своjих наjближих.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 16:21