Mitropolit Joanikije i Mandić / - NSD
02/06/2024 u 23:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mandić: Mitropolit Joanikije doprinio bratskom pomirenju u Crnoj Gori

Predsjednik Skupštine Crne Gore i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić čestitao je mitropolitu crnogorsko primorskom Joanikiju 25 godina arhijerejske službe.

- Četvrt vijeka arhijerejske službe na korist naroda Crne Gore, a u slavu Božiju, podvig je vrijedan poštovanja svakog vjernika i u to ime želim da Vam uputim najsrdačnije čestitke, napisao je Mandić na mreži X.

On je dodao da predani rad Joanikija na bratskom pomirenju pravoslavnog bića u našoj zemlji, ali i očuvanju mira van nje, svim pravoslavnim vjernicima služi kao duhovno nadahnuće i jasan putokaz.

- Započevši svoju bogougodnu misiju na Cetinju, potom hirotonisani od strane  patrijarha srpskog gospodina Pavla, za prvog episkopa obnavljene Eparhije budimljansko-nikšićke, jedne od najstarijih eparhija SPC koju je uspostavio Sveti Sava, sada nastavljate stazama blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija predvodeći Mitropoliju crnogorsko-primorsku i pronoseći duhovnu misao narodu Božijem, dodao je Mandić.

On je zaključio da vjeruje da će služba mitropolita Joanikija i u budućnosti biti primjer nadolazećim generacijama sveštenstva i monaštva Srpske pravoslavne crkve.

Mitropolit Joanikije posjetio Kneževića i poklonio mu Bibliju

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 10:13