FOTO: IGOR ŠLJIVANČANIN - ANDRIJA MANDIĆ / - FOTO: IGOR ŠLJIVANČANIN - ANDRIJA MANDIĆ
08/03/2024 u 08:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mandić: Žene su oduvijek bile stub našeg društva

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić čestitao 8. mart – Međunarodni Dan žena.

- U ime Skupštine Crne Gore i svoje lično želim da svim ženama čestitam 8. mart – Međunarodni Dan žena. Žene su oduvijek bile stub našeg društva. One su očuvale porodice, ali i mir i stabilnost  cijele zajednice u najtežim momentima naše istorije. Kako tada, tako i danas, pripadnice ljepšeg pola predstavljaju fundament naše zemlje - poručio je Mandić.

Osmi mart, ženski marš za ravnopravnost iz 1909. godine - i dalje traje

Dodaje da je posebno ponosan na činjenicu da je u veoma kratkom roku formiran Ženski klub 28. saziva Skupštine Crne Gore koji je od izuzetno velikog značaja u borbi za rodnu ravnopravnost u parlamentu i svim ostalim mjestima.

- Kao predsjednik stranke, zadovoljstvo mi je što trećinu poslaničkih i funkcionerskih pozicija u Novoj srpskoj demokratiji pokrivaju pripadnice ljepšeg pola i što na taj način podstičemo da što više žena učestvuje u političkom životu, ali i svim drugim životnim sferama. Naša je dužnost da našim majkama, sestrama, suprugama i kćerkama pokažemo koliko ih cijenimo svakog dana, a naročito danas. Bez njihove snage i brige ne možemo graditi bolju budućnost za sve - zaključuje Mandić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 13:58