Goran Marinović / -FOTO: NATALIJA MRDAK
10/07/2024 u 08:17 h
Natalija MrdakNatalija Mrdak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Marinović: Šef DPS-a providno zastrašuje

Bivši direktor zdravstvene ustanove apoteke Crne Gore "Montefarm" (ZUA Montefarm) Goran Marinović ociјenio јe providnom namјeru šefa DPS-a Daniјela Živkovića, da ga proziva i zastrašuјe u Skupštini Crne Gore, odnosno da "provociranjem nekakvog reagovanja VDT-a i SDT-a pošalje upozorenje svim poštenim i časnim ljudima da se ne miјešaјu u svoј posao".

Marinović јe ociјenio za "Dan" da јe "očigledna velika potreba DPS-a da spasava dugogodišnje saradnike, koji svojim monopolom uništavaju zdravstveni sistem Crne Gore".

Predsјednik DPS Daniјel Živković јuče јe u Skupštini komentarišući postupanja istražnih organa u slučaјu direktore Agenciјe za sprečavanje korupciјe Јelene Perović, napravio poređenje sa bivšim direktorom "Montefarma", odnosno da јe u u njegovom slučaјu izostala reakciјa nadležnih.

– S obzirom na to da sam više puta pomenut tokom rasprava u Skupštini Crne Gore od strane nekog Živkovića iz DPS-a, a u funkciji njegovog obračuna sa VDT-om, a zarad odbrane lika i djela njihovih kadrova prinuđen sam da reagujem po ko zna koji put. Vidjeli smo na djelu obrnutu logiku mlađanih DPS-ovaca u kojoj sve što je nenormalno, postaje normalno, i obrnuto. Kad čovjek, a u ovom slučaju moja malenkost, vrati preko 14 miliona eura duga, i svede ih na nulu u 2022. i 2023. godini, kad poveća promet parafarmacije za 50 odsto, kad poveća bonitete 15 puta, poveća pazare (gotovinu) tri puta, kao i neto profit skoro tri puta, i na taj način dokaže da državna firma može profitabilno da posluje, čak i bolje od tajkuna DPS-a, to je po mišljenju DPS kadra ključni razlog da SDT i VDT reaguju i hapse. Da ne pričam o zatečenom stanju u Montefarmu i devastaciji apoteka, voznog parka i opreme koju sam zatekao, a koju su ostavili upravo njihovi kadrovi. Javnosti sam do sada pokazao kako je to izgledalo, a građani su se najbolje svojim očima uvjerili kakvo je stanje danas. Pozivanje na izvještaj komisije Ministarstva zdravlja i na tvrdnje tzv. ministra Šimuna o "evidentnom" kršenju nekoliko zakona, a za šta se kao dokaz navode brojevi Službenih listova u kojima su objavljeni zakoni, kao i nevažeći pravilnici po kojima navodno nije postupano, nedostatak internih procedura i pravilnika što je naveo poznati bastion DPS kadrova, DRI, a što nije riješeno od 2010. godine, pa je odgovornost pripisana mojoj malenkosti, a čak i takav DRI je dao pozitivno mišljenje na finansijsko poslovanje "Montefarma". Nema duplog negativnog mišljenja kad je "Montefarm" u pitanju, a dotični Živković nije ni pročitao ono na šta se poziva – kazao јe Marinović.

(VIDEO) Marković: Skupština nije mjesto gdje se razgovara o konkretnim predmetima; Živković: Tužilaštvo selektivno u radu

On јe poručio da čak ni Živković ne može zatvoriti oči pred enormnim poskupljenjem ljekova, sve većim prebacivanjem istih sa osnovne na doplatnu listu, ali ih je dobro zatvorio kada je u pitanju višedecenijski monopol pod okriljem DPS-lj. Prema riјečima Marinovića, "interesantna je i saradnja tzv. ministra sa DPS-om, jer čak i ljuti politički protivnici očigledno imaju zajednički interes". Da je to tako najbolje govori činjenica da nikako ne može da dođe do mog kontrolnog saslušanja, iako je više partija to zahtijevalo – dodaјe Marinović.

– Nadam se da će i Vlada, ministarstva i sve institucije kojih se tiče ova tema najzad shvatiti da je krajnje vrijeme da država uzme stvari u svoje ruke i ozbiljno se pozabavi ovom problematikom, jer je zdravlje ključni resurs svake nacije. Davno je rečeno, ko ima zdravlje ima i nadu, a ko ima nadu – ima sve – poručio јe Marinović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:38