Предраг Марковић / - Права ЦГ
20/08/2021 u 10:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Марковић: Проблем ОШ "Владимир Назор" је посљедица немара претходне власти

- Претходна власт је имала 30 година да реконструише Основну школу Владимир Назор у складу са потребама ученика и наставног особља, али није урадила ништа - истичу у Правој Црној Гори

Предраг Марковић из Праве Црне Горе каже да претходна власт није много бринула о условима у којима уче ученици у Основној школи "Владимир Назор", иако се ради о једној од најстаријих подгоричких школа.

- Ова школа је основана 17. јануара 1958. године. Школа је архитектонски организована у три павиљона и посједује фискултурну салу. Услови за наставу у овој школи су већ дуже вријеме лоши, али се претходна власт на то није обазирала. Посљедњих година јавља се тренд раста броја ученика у овој школи, тако да ова школа има превише ученика за оптимално одржавање наставе. То је уз лоше одржавање школе довело до оштећења на школској згради, тако да она више није безбједна за одржавање наставе - каже Марковић.

Он наглашава да је претходна власт имала 30 година да реконструише Основну школу Владимир Назор у складу са потребама ученика и наставног особља, али није урадила ништа.

- Зато је лицемјеран покушај градоначелника Подгорице Ивана Вуковића, да пребаци одговорност на нову власт за стање у којем се Основна школа Владимир Назор сада налази. Нова власт ради све што је у њеној моћи да изађе у сусрет ученицима школе Владимир Назор, имајући у виду да је мало времена остало до почетка школске године - истиче он.

Подсјећа да радови на реконструкцији постојећих павиљона или изградњи нове школске зграде захтијевају одређена средства и вријеме, тако да ће се морати пронаћи неко привремено рјешење за ученике ове школе, које ће бити прихватљиво за родитеље и наставно особље.

- Случај Основне школе Владимир Назор нажалост није једини. Услови за рад у другим школама у Подгорици нису у складу са потребама ученика и наставног особља. Нека насеља у Подгорици уопште немају основну школу, као што је Сити кварт. Подгорица је једини главни град у региону који има само једну гимназију, иако је то велика потреба грађана, због преоптерећености постојеће гимназије. Друга гимназија је само једно у низу неиспуњених обећања претходне власти на државном нивоу.  Градоначелник Подгорице не мисли на рјешавање проблема ученика Основне школе Владимир Назор, већ покушава да прикупи јефтине политичке поене ометањем постизања договора између Савјета родитеља и Министарства просвјете о одржавању наставе - каже Марковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:21