фото: Светигора / - фото: Светигора
19/08/2021 u 13:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МЦП: Онемогућено служење литургије у цркви на Ивановим коритима

Треба нагласити да је Митрополија црногорско-приморска најавила Полицији, управо због проблема ранијих година, иако није дужна да пријављује вјерске обреде

Јутрос, на празник Преображења Господњег, још једном је, по ко зна који пут, онемогућено да се служи празнична Света Литургија у цркви Преображења Господњег на Ивановим коритима, метоху Цетињског манастира, наводи се у саопштењу Светигоре прес.

Како наводе, овога пута је, овај ионако тужан догађај, био утолико жалоснији због чињенице да се, по сазнањима добијеним од полиције, група (Полиција је рекла да се ради о четири особе), од Митрополије неовлашћених лица,  претпостављамо оних који се лажно представљају као свештеници, још синоћ затворила у ту мученичку цркву.

Службеници Полиције су јутрос, најприје на Цетињу, а потом и на лицу мјеста, обавијестили свештенство Митрополије да не могу да уђу у цркву јер се тамо већ налазе нека лица. Митрополија ће поводом оваквог  спречавања и ометања вјерског обреда, као и неовлашћеног заузимања објекта Митрополије, предузети одговарајуће правне радње, а у обавиће и молитве малог освећења цркве, због тога што су особе који нису свештеници вршили у њој радње које су имале карактер вјерског обреда.

Треба нагласити да је Митрополија црногорско-приморска најавила Полицији, управо због проблема ранијих година, иако није дужна да пријављује вјерске обреде, да ће се јутрос служити у цркви на Ивановим Коритима. Изражавамо жаљење што Полиција није благовремено реаговала и обезбједила да се не наруши неповредивост имовине Митрополије и несметано вршење вјерске службе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 00:25