/ - фото: портал Дан
30/11/2021 u 09:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мицев: Од четвртка поново обилна киша и јак југо

Најавио је да поново након тога слиједи друга кишна серија за недјељу и понедјељак, уз кишу, јак јужни вјетар и обилније падавине

Након краткотрајне стабилизације временских прилика поново нас у четвртак и петак очекује нестабилно вријеме, најавио је метеоролог Бранко Мицев. Он је казао да ће нарочито нестабилно бити у четвртак, када ће дувати јак југо и пораст дневне температуре.

- Очекују нас обилније падавине. За четвртак и петак, дакле, поново обилне падавине у јужним и централним областима, и због обилне кише могући су проблеми у урбаним срединама, бујичним токовима. За суботу промјењиво, са сунчаним интервалима- рекао је Мицев у Јутарњем програму ТВЦГ.

Најавио је да поново након тога слиједи друга кишна серија за недјељу и понедјељак, уз кишу, јак јужни вјетар и обилније падавине.

- Како сада ствари стоје, од недјеље 5. децембра, па до 10. децембра, очекују нас врло промјењиве временске прилике, са учесталом кише, повременим снијегом на сјеверу- рекао је Мицев. 

Он је рекао да се Црна Гора протеклих дана нашла под снажним утицајем циклонских активности, које су условиле падавине.

- На подручју Цетиња за пар дана пало је око 250 литара кише и ова циконска активност завршила се са хладним фронталним продором, тако да је током ноћи и рано јутрос на сјеверу, у централним и јужним планинским областима пао снијег. Формиран је снијежни покривач, чак и у планинском залеђу Јадрана, на подручју Цетиња око три центиметра- рекао је Мицев.

Казао је да је на Жабљаку јутрос било око 20 центиметара снијега.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:55