фото: Друштвене мреже / - фото: Друштвене мреже
13/10/2021 u 19:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милица је најмлађа жртва короне: Мајка јој умрла прије двадесет дана, за брата прикупљају помоћ

Из КЦЦГ су јуче саопштили да је пацијенткиња била позитивна на корона вирус од 29. августа, а преминула је од срчаног застоја, те да није била вакцинисана

У Црној Гори је јуче преминула Никшићанка Милица Никић (19) која је најмлађа жртва корона вируса у Црној Гори. Њена прича потресла је Црну Гору и Никшић јер је прије двадесетак дана од корона вируса умрла и њена мајка. Грађани су на друштвеним мрежама дијелили апел за помоћ њеном брату Веселину који је остао сам, јер је породица прије неколико година остала и без оца.

- Иза њих остао је млађи син сада сироче. Познајем породицу и знам да су се борили са нама за цркву. Сада им је потребна иста црква. Зато се сада обраћам Епархији будимљанско-никшићкој, Митрополији црногорско-приморској, православним братствима, свим људима добре воље да помогну овом дјечаку, породици која ће се бринути о њему. Живели су сиромашно, али су барем имали једно друго. Шта сад ? Остајемо, комшије, суграђани, браћа и сестре у Христу - написао је један од пријатеља породице Никић.

Објава је изазвала велики број коментара на друштвеним мрежама, док су се поједини и јављали да помогну.

Подсјетимо, из КЦЦГ су јуче саопштили да је пацијенткиња била позитивна на корона вирус од 29. августа, а преминула је од срчаног застоја, те да није била вакцинисана.

- Пацијент је био позитиван на корона вирус од 29. августа, а у никшићку болницу је примљен 3. септембра. Само дан послије, пацијент је транспортован у Клинички центар Црне Горе гдје је одмах добио моноклонска антитијела која је се користе у раној фази лијечења ЦОВИД инфекције- речено је из КЦЦГ.

Данас је регистровано још 341  новопозитивни на вирус корона, а преминуло је још пет особа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 04:09