Министар обишао пољопривреднике у Голубовцима / - Министарство
10/07/2021 u 08:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министар Стиjовић обишао газдинства у Зети

Циљ посjете домаћинствима у околини Зете jе да позовемо пољопривреднике да што боље искористе потенциjале субвенициjа кроз мjере агробуџета, рекао jе Стиjовић

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Стиjовић обишао jе, у оквиру радне посjете Голубовцима, пољопривредна домаћинства у Зети, гдjе jе разговарао са пољопривредницима.

„Циљ посjете домаћинствима у околини Зете jе да позовемо пољопривреднике да што боље искористе потенциjале субвенициjа кроз мjере агробуџета. С друге стране, желимо да из прве руке чуjемо и научимо од наших пољопривредних произвођача како бисмо то примиjенили кроз прописе и ишли у правцу даљег унапређења и подршке“, рекао jе Стиjовић.

Из Министарства пољопривреде су саопштили да се газдинство Златка Рашовића у селу Љаjковићи бави сточарством и корисник jе државних субвенциjа. Рашовић узгаjа 50 музних грла уз пратећи подмладак, па укупно има стотинак грла - jуница, jунади у тову и телади.

image

Стијовић и Рашовић

- Министарство

„Као jедан jе од већих произвођача у Зети, Рашовић користи велику површину близу Скадарскоj jезера за испашу и за убирање кабасте сточне хране и истиче да има рентабилну и заокружену производњу“, наводи се у саопштењу.

Рашовић jе упознао Стиjовића са досадашњим резултатима и будућим плановима у производњи, али и са проблемима са коjима се суочаваjу произвођачи у Зети.

Газдинство Илиjе Шкатарића у селу Матагужи приjе 15 година jе почело са производњом поврћа у пластеницима. Шкатарићи под пластеницима обрађуjу површину од три хектра, на коjима узгаjаjу парадаjз, паприку, дињу и купус.

Они планираjу да у будућем периоду прошире производњу засадом jагода на новоj парцели.

Шкатарић jе казао да jе сва производња заснована на закупљеном земљишту и да jе као таква одржива.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 11:44