Pogled na NP Prokletije / - TO PLAV
11/08/2024 u 17:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ministarstvo ekologije osudilo napad na nadzornike Službe zaštite NP Prokletije

Ministarstvo ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, najoštrije osuđuje verbalni napad na nadzornike Službe zaštite Nacionalnog parka Prokletije, koji su obavljali svoje dužnosti u mjestu Bor Koljenovića.

Kako su kazali iz tog resora, ovakvi incidenti predstavljaju direktan udar na bezbjednost naših zaposlenih i ometaju napore da se očuva i zaštite prirodna bogatstva naše zemlje.

- Upoznati smo s tim da je ovaj slučaj prijavljen nadležnim organima i vjerujemo da će policija brzo reagovati, kako bi počinioci bili identifikovani i adekvatno procesuirani  - naveli su.

Naši nadzornici posvećeno rade na očuvanju prirodnog i kulturnog nasljeđa Crne Gore, često u teškim uslovima i suočeni s brojnim izazovima i njihov posao nije samo zakonska obaveza, već i moralna dužnost prema budućim generacijama, dodaju.

- Ministarstvo ekologije neće tolerisati bilo kakav oblik nasilja ili ugrožavanja bezbjednosti naših radnika i u saradnji s nadležnim organima preduzećemo sve potrebne korake kako bismo osigurali da počinioci ovog incidenta budu identifikovani i procesuirani u skladu sa zakonom.

Nadzornici NP Prokletije verbalno napadnuti na radnom mjestu

Očuvanje prirode je zajednička odgovornost svih nas, a poštovanje onih koji rade na njenoj zaštiti je od suštinskog značaja za ostvarenje tog cilja - zaključuju u saopštenju.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 15:39