На централном нивоу ради 39.306 запослених: Зграда министарстава финансија и вањских послова (Илустрација) / - SRDJA BOLJEVIC
15/12/2021 u 14:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство формирало тим: Испитују поступање надлежних око раздвајања брата и сестре из Пљеваља

Напомињу да ће Министарство финансија и социјалног старања учинити све да заштити најбољи интрес дјеце

Министарство финансија и социјалног старања (МФСС) огласило се поводом случаја одвајања брата и сестре из Пљеваља, и саопштио да су формирали тим који ће преиспитати поступање свих надлежних органа, те ће се до доношења налаза стручног тима обуставити све радње у вези са овим случајем.

 - Ресорно министарство ће се руководити искључиво најбољим интресима дјеце у складу са одредбама Конвенције о правима дјетета и одредбама позитивних законских прописа које регулишу ову област у држави - додају из овог ресора.

Моле јавност за посебан сензибилитет и суздржаност од коментара који представљају кршење права на приватност и угрожавају безбрижно одрастање дјеце.

Напомињу да ће Министарство финансија и социјалног старања учинити све да заштити најбољи интрес дјеце.

Подсјетимо, група грађана Пљеваља организоваће у четвртак, у десет часова, протест испред Центра за социjални рад у Пљевљима због намjере да се из породице Машовић раздвоjе брат и сестра, тако што би сестра била предата jедноj породици из Берана, коjа исказуjе намjеру да jе усвоjи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 06:41