Vojska Crne Gore / -FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE
07/10/2024 u 08:38 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ministarstvo odbrane i kabinet Milatovića nisu mogli da usklade termine: Dan Vojske obilježavaju bez predsjednika

Vojska Crne Gore danas će obilježiti svoj dan, 7. oktobar. Dan Vojske Crne Gore slavi se na datum kada je dukljanska vojska izvojevala istorijsku pobjedu nad vizantijskim trupama, na Tuđemilu kod Bara, što je bio početak crnogorske državnosti.

Od 2006. godine, odnosno nezavisnosti Crne Gore, Dan Vojske će po prvi put biti obilježen bez prisustva predsjednika države, jer se kabineti predsjednika Jakova Milatovića i ministra odbrane Dragana Krapovića nisu mogli usaglasiti oko termina.

Kako "Dan" nezvanično saznaje, Ministarstvo odbrane pozvalo je predsjednika Milatovića da prisustvuje svečanosti koja će biti održana danas u 19 časova. Iz Kabineta Milatovića im je saopšteno da će se u Tivtu 8. oktobra održati Samit lidera iz regiona Brdo – Brioni i da Milatović 7. dočekuje predsjednike susjednih džava upravo u terminu kada se održava proslava Dana Vojske Crne Gore.

Lazarević: Krapović urušava borbenu gotovost VCG

Pošto se ovaj dogovor događao prije skoro mjesec, iz Milatovićevog kabineta je predloženo da se termin svečanosti pomjeri i da bude održana nešto ranije, ali je to iz Ministarstva odbrane odbijeno.

Podsjetimo, Milatović nije prisustvovao ni proslavi Dana unutrašnjih poslova, kao ni predsjednik Skupštine Andrija Mandić, glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, rukovodilac SPO Predrag Šuković, čak pet potpredsjednika Vlade, direktor policije Zoran Brđanin itd.

Tako se trend podvojenosti, a naročito kada je bezbjednosni sektor u pitanju, nastavlja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. oktobar 2024 08:39