/ фото: Радоје Живковић
11/04/2022 u 15:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство правде, људских и мањинских права: Изградња вјерских објеката представља неспоран јавни интерес

Не заборавимо да према вјерским заједницама морамо имати посебан осјећај, јер не смијемо дозволити да осјећања вјерника и вјерница у држави буду повријеђена било којим поступком, наводе у саопштењу

Поводом актуелне ситуације у Улцињу која се тиче изградње вјерског објекта у тој Општини, Министарство правде, људских и мањинских права, апелује на државне и локалне органе да имају посебан сензибилитет у односу на вјерске заједнице и остваривање права на слободу вјероисповијести свих вјерника и вјерница.

- Као ресор надлежан за заштиту и унапређење права која се тичу вјерских заједница, користимо ову прилику да подсјетимо на важност поштовања прописа којима се регулишу питања изградње вјерских и других објеката, али и поштовања слободе вјероисповијести и заштите ових заједница. Изградња вјерских објеката представља неспоран јавни интерес, с обзиром на то да све вјерске заједнице у Црној Гори промовишу мир и толеранцију, те уче правди и правичности, па се надамо да су времена неадекватног односа према вјерским заједницама иза нас. Иако свјесни политичке, економске и друштвене ситуације у Црној Гори, битно је да сви из свог домена допринесемо достизању компромиса, јер само на тај начин можемо остварити задовољство и једнакост у друштву. Не заборавимо да према вјерским заједницама морамо имати посебан осјећај, јер не смијемо дозволити да осјећања вјерника и вјерница у држави буду повријеђена било којим поступком- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 20:21