/ foto: vlada cg
29/12/2022 u 12:53 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo prosvjete: Neosnovan prigovor da je proces dodjele nagrade netransparentan

Iz tog Vladinog resora kazali su da se dodjela nagrade vrši na osnovu javnog konkursa, koji raspisuje Ministarstvo prosvjete i koji traje 30 dana

Prigovor da proces dodjele državne nagrade Oktoih nije bio transparentan je neosnovan, jer ona nije dodijeljena tajno, već na osnovu javnog konkursa, saopštili su iz Ministarstva prosvjete.

Iz tog Vladinog resora kazali su da se dodjela nagrade vrši na osnovu javnog konkursa, koji raspisuje Ministarstvo prosvjete i koji traje 30 dana.

„Odluku o dodjeli nagrade Oktoih donio je žiri, u skladu sa Zakonom o državnim nagradama, i javno objavio da će nagrada biti uručena 17. januara naredne godine“, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva prosvjete rekli su da resorni ministar Miomir Vojinović nije učestvovao u odlučivanju o dodjeli nagrade, niti je na to imao pravo, već je to uradio žiri.

„Prigovor koji se saopštava za “netransparentnost procesa dodjele nagrade” nije osnovan, jer nagrada Oktoih nije dodijeljena tajno, već na osnovu javnog konkursa, a žiri je o svom radu i odlukama obavijestio javnost putem medija i preko sajta Ministarstva“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su rekli da će Vojinović, povodom zahtjeva kandidata koji nijesu dobili nagradu, od žirija zatražiti informaciju o postupku dodjele.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 04:07