Ministarstvo zdravlja / - VLADA
14/10/2024 u 15:16 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ministarstvo zdravlja: Zaposleni u preduzeću Port of Adria biće adekvatno zdravstveno zbrinuti

Mnistarstvo zdravlja preduzima i preduzeće sve neophodne radnje iz svoje nadležnosti u cilju zaštite zdravlja zaposlenih u preduzeću Port Adria, a nakon što su se radnici obratili zdravstvenim ustanovama sa analizama koje ukazuju na povećan procenat olova u krvi i sumnje na trovanje teškim metalima.

- Odmah po saznanju za ovaj problem, Ministarstvo zdravlja je stupilo u kontakt sa Institutom za medicinu rada ‘‘Dr Dragomir Karajović‘‘ u Beogradu, referentnom regionalnom ustanovom u oblasti zaštitie stanovništva od jonizujućih zračenja i profesionalne toksikologije. Dogovoren je hodogram aktivnosti u cilju zaštite zdravlja pacijenata sa sumnjom na trovanje teškim metalom, a nakon što zaposleni iz barske Luke  prođu dijagnostiku u Kliničkom centru Crne Gore - kazali su iz Ministarstva zdravlja u saopštenju.

Radi objektivnog informisanja javnosti, obavještavaju i da prvi rezultati analiza  koje su poslate Institutu u Beogradu ukazuju da se radi o hroničnom procesu te vrijednostima olova u krvi koje su u granicama dozvoljenog u odnosu na profesionalni angažman i izloženost zaposlenih na ovom radnom mjestu.

- Ipak, kako bi u potpunosti otklonili sve sumnje i u skladu sa medicinskom doktrinom i etikom ovaj proces zaokružili dijagnostikom i eventualnim  liječenjem pacijenata već od sjutra u Kliničkom centru je organizovan prijem za prvu grupu radnika iz preduzeća ‘‘Port of Adria‘‘, nakon čega će u skladu sa zdravstvenim stanjem i medicinskim indikacijama po potrebi biti poslati u beogradski  Institut ‘‘Dr Dragomir Karajović‘‘ - zaključuju u saopštenju.

Peričić: Hitno ispitati okolnosti trovanja radnika Port of Adria

Radulović o trovanju radnika: Zahtijevam hitnu istragu

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. oktobar 2024 15:17