Мирјана Ђурановић / - фото: Министарство здравља
17/09/2021 u 10:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мирјана Ђурановић нови члан у Сталном Регионалном комитету СЗО

Шефица Канцелариjе СЗО за Црну Гору Мина Браjовић, честитала jе Црноj Гори на именовању и изразила увjерење да ће кроз нови облик сарадње и чланство у овом престижном тиjелу, Министарство здравља Црне Горе и СЗО додатно продубити сарадњу

Начелница Одjељења за међународну сарадња  у Министарству здравља и дугогодишња национална координаторка за Свjетску здравствену организациjу (СЗО) Мирjана Ђурановић, наименована jе за члана Сталног комитета Регионалног комитета (СЦРЦ) СЗО.

На виртуелноj сjедници Регионалног комитета СЗО 53 земље европског региона, изабрани су чланови Сталног комитета Регионалног комитета на трогодишњи мандат. Земље чланице изгласале су, између осталих, за члана Одбора, коjи се састоjи од представника 12 земаља европског региона, и представника Црне Горе, саопштено је из Министарства здравља.

Како се наводи у саопштењу, ово управљачко тиjело СЗО састаjе се неколико пута годишње како би формулисали одлуке и политике Регионалног комитета. Одбор има савjетодавну улогу за регионалног директора СЗО за Европу и о свом раду извjештава Регионални одбор на годишњем састанку.

Шефица Канцелариjе СЗО за Црну Гору Мина Браjовић, честитала jе Црноj Гори на именовању и изразила увjерење да ће кроз нови облик сарадње и  чланство у овом престижном тиjелу, Министарство здравља Црне Горе и СЗО додатно продубити сарадњу и доприниjети развоjу здравственог система у нашоj земљи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 11:36