/ - фото илустрација
25/01/2022 u 14:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Митрополија црногорско-приморска: Нисмо дали подршку мањинској влади

Наводе да стога нека нико од Митрополије не очекује да ће она дати подршку формирању било које владе која би на мала или велика врата вратила на власт бивши режим

У вези информација које су се данас чуле  да Српска Православна Црква даје подршку формирању мањинске владе Црне Горе Митрополија црногорско-приморска као дио СПЦ у Црној Гори, обавјештава јавност о следећем:

- Митрополија није дала речену подршку нити жели да учествује, ни сада ни убудуће, у међустраначким калкулацијама и политичким нагодбама. За Митрополију је драгоцјена и важна изборна побједа над богоборним бившим режимом од 30. августа 2020. године коју су странке садашње парламентарне већине извојевале на таласу свенародних литија. Као што је свима познато те мирне, молитвене литије су биле јединствен јеванђелски израз борбе за слободу вјере- наводе саопштењем.

Наводе да стога нека нико од Митрополије не очекује да ће она дати подршку формирању било које владе која би на мала или велика врата, посредно или непосредно, вратила на власт бивши режим.

- Подсјећамо да су званични представници бившег режима због угрожавања вјерских права и слобода СПЦ сами себе изопштили из Цркве и тиме остали ван њеног окриља све до њиховог искреног покајања које се нажалост није догодило до дана данашњег- кажу они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:56